27 december 2023

Gemeente Den Bosch kiest voor ja- sticker

De gemeente Den Bosch kiest voor het invoeren van de ja- sticker. Dat gebeurt met ingang van 1 juli 2024. Met deze sticker kunnen inwoners aangeven dat ze brievenbusreclame willen ontvangen. Wie geen sticker op de brievenbus plakt, ontvangt dan geen reclamedrukwerk meer. De komst van de ja-sticker betekent voor ondernemers in en om Den Bosch dat ze zich moeten beraden op hun marketingactiviteiten. Direct mail is een aantrekkelijk alternatief voor folderverspreiding.

Het doel van de gemeente is om met de ja-sticker een besparing op papier, inkt en energie te realiseren. Met het oog op duurzaamheid en het milieu moeten inwoners dus vanaf 1 juli 2024 nadrukkelijk aangeven dat ze de folders nog steeds graag in de brievenbus krijgen. Folders zijn voor veel mensen een belangrijke bron van informatie met betrekking tot kortingen en aanbiedingen. Verder lezen veel mensen folders puur en alleen voor de ontsnapping.

Verandering voor ondernemers
Met de komst van de ja-sticker zullen ondernemers zich moeten herbezinnen op de verspreiding van hun folders. Natuurlijk kunnen zij hun folders blijven verspreiden naar de brievenbussen met de ja-sticker. Een andere mogelijkheid is kiezen voor geadresseerde verspreiding. Daarmee bereiken ze precies de juiste doelgroep. Deze keuze blijkt in de praktijk vaak een stuk ‘groener’ te zijn, dan kiezen voor het complete bereik via de ja-sticker. Ondernemers die gericht folders verspreiden binnen hun doelgroep, bereiken over het algemeen minder brievenbussen, maar die folders hebben daarentegen wél een veel hogere attentiewaarde. Ondernemers die geen goed adressenbestand hebben, kunnen via ons platform een eigen adressenbestand samenstellen, dat precies aansluit bij hun doelgroep. Daarmee kunnen ze hun direct mail heel gericht versturen. Dat is efficiënt, effectief en levert het meeste rendement op.

Verspreiden.com is hét platform voor verspreiding van drukwerk in Den Bosch.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com