19 oktober 2023

Gemeente Bergen kiest voor ja-sticker

De gemeente Bergen kiest voor de ja-sticker. Dit betekent dat de inwoners straks een ja-sticker op de brievenbus moeten plakken om folders te ontvangen. Met het oog op duurzaamheid en het milieu moeten inwoners dus voortaan nadrukkelijk aangeven dat ze de folders graag in de brievenbus krijgen.

Brievenbussen zonder ja-sticker ontvangen standaard geen ongeadresseerde reclamefolders meer. Dit levert een flinke besparing van papier en energie op. Of, zoals gemeenteraadslid Alexandra Otto (D66) het verwoordde in het Noordhollands Dagblad: “Dat scheelt bomen die gekapt moeten worden.” Hoe de groene ’ja-sticker’ verspreid gaat worden in de gemeente Bergen is nog niet bekend.

Verandering voor ondernemers
Met de introductie van de ja-sticker verandert er niet alleen iets voor de inwoners van Bergen. Ook ondernemers zullen zich moeten herbezinnen op de verspreiding van folders. Vanzelfsprekend is folderverspreiding nog steeds mogelijk via de brievenbussen met de ja-sticker. Een andere mogelijkheid is geadresseerde verspreiding naar precies de juiste doelgroep. Deze keuze blijkt in de praktijk vaak een stuk ‘groener’ te zijn, dan te kiezen voor het complete bereik via de ja-sticker. Ondernemers die gericht folders verspreiden binnen hun doelgroep, bereiken weliswaar minder brievenbussen, maar wel met een veel hogere attentiewaarde.

Meer weten over de ja-sticker?
We hebben alles op een rij gezet.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com