31 juli 2017

Gedrukt of online?

Met de opkomst van internet, social media en e-mail marketing kun je je afvragen waar je goed aan doet. Een geprinte of gedrukte folder of een digitale versie. Alles heeft zijn voors en tegens. We zetten graag wat overwegingen voor je op een rijtje.

Voordelen papieren folder

  • Tekst op papier leest nog altijd prettiger dan tekst op een beeldscherm. Bovendien heb je een ontspannen leeshouding, achterover zittend op de bank met de folder op schoot.
  • Veel mensen lezen folders als een ontspanning
  • Een folder wordt door vaak door meerdere mensen in het gezin gelezen en dat geldt niet voor de e-mails in jouw inbox.
  • Een folder wordt niet in één keer gelezen. Soms leg je deze weg om later nog eens te bekijken.
  • Een folder mag ongevraagd in de brievenbus (behalve bij een nee/nee-sticker). Zo bereik je heel gericht je doelgroep.

Nadelen papieren folder

  • Het drukken en verspreiden van een folder kost tijd en geld.
  • Je kunt in je folder verwijzen naar internet, maar het gebruik hiervan is (nog) niet optimaal.

Interactief en toch gedrukt
Je kunt je folder een extra dimensie geven door koppelingen te maken met het internet. QR-codes en Layar zijn hiervan goede voorbeelden. Als je de codes scant met je smartphone kom je automatisch op de website terecht. Kies je hiervoor, dan is het wel belangrijk dat je website responsive is, zodat deze goed werkt op een smartphone.

Online en gedrukt versterken elkaar

Het is niet meer zo dat je óf een offline middel óf een online middel kiest. Het is soms de combinatie die een merk sterk maakt. Kijk bijvoorbeeld naar LINDA. Het blad verschijnt periodiek. De website wordt continu geactualiseerd. Je kunt er terecht voor het laatste nieuws, maar daarnaast heeft het ook een archieffunctie. Als je als lezer iets zoekt, kun je daar terecht. De Facebookpagina is daar weer een aanvulling op. Met Facebook creëert het blad een soort ‘community, waarmee ze makkelijk de dialoog kan aangaan. Je ziet deze combinatie van online en offline middelen steeds vaker, omdat het werkt!

Advies over online en gedrukte folders?
Wil je tips en advies over de keuze tussen online en gedrukte folders? Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com