19 februari 2018

Gebruik testimonials in je folder

Testimonials zijn ervaringen van mensen die je product al gekocht hebben. Klanten vertellen in bijvoorbeeld je folder wat ze van je product of dienstverlening vinden. Testimonials zorgen er voor dat de potentiële klant meer vertrouwen in je product krijgt. Een testimonial is namelijk een mening van een klant, en laat dus zien dat anderen tevreden zijn over jouw product.

 “The intelligent man learns from his own experience; the wise man learns from the experience of others.” Een prachtig spreekwoord, vooral omdat het waar is. Natuurlijk leer je veel van je eigen ervaringen. Maar je kunt niet overal ervaring mee hebben. Dus ga je af op de ervaringen van anderen.

Sneller kopen

Een testimonial laat niet alleen het verhaal van de verkoper zien, en dus ziet de folderlezer dat ook andere mensen enthousiast zijn. Wanneer je de testimonials ook nog een gezicht geeft (dus mét een foto en een naam) zul je zien dat het vertrouwen verder zal stijgen. Veel mensen raken overtuigd en zullen sneller tot kopen overgaan.

Social proof

Van testimonials wordt gezegd dat ze werken op basis van ‘social proof’. Dit is een psychologisch proces, waarbij mensen het gedrag van anderen kopiëren in een poging om algemeen aanvaard gedrag te vertonen. Als bijvoorbeeld een bekende Nederlander of iemand anders met wie het publiek zich kan identificeren laat weten dat hij of zij zeer te spreken is over een bepaald product, dan moet dit product natuurlijk ook iets voor jou zijn.

Goede vragen

Je krijgt wat je vraagt. Zorg dus voor goede vragen met relevante antwoorden. Twee voorbeelden:
– Hoe zou u dit product (en wat het doet) aan een vriend omschrijven?
– Zou u dit product/dienst aanraden aan anderen? Zo ja, waarom?

Meer weten over testimonials?

Wij praten je graag bij over de mogelijkheden. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com