12 april 2017

Gebruik eens een testimonial in je folder

Een folder waarin een tevreden klant aan het woord komt, is aantrekkelijk om te lezen. Je klant treedt op als ambassadeur voor jouw dienst of product. Dat is overtuigend. Andere klanten kunnen zich hierin herkennen. En het is een sterk verhaal. Veel overtuigender dan wanneer je zelf in je folder vertelt hoe goed je service is.

Een goede testimonial schrijf je niet zo maar. Zoals alles in je folder zal je ook dit goed moeten voorbereiden.

Goed voorbereiden

Maak altijd een afspraak voor een telefonisch interview. En vraag je klant om zich voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld een voorbereidende vragenlijst mailen. Zo kun je tijdens het interview meteen to the point komen. En verlies je allebei zo weinig mogelijk tijd.

Tips voor je vragenlijst

  • Een goede testimonial vertelt een verhaal: van probleem naar oplossing. Speel daar bij je vraagstelling al op in.
  • Vraag naar concrete resultaten. Want die overtuigen beter dan vage reclamepraat.
    Bijvoorbeeld: “Heeft je sportabonnement geholpen om af te vallen?”
  • Durf ook te vragen naar wat er níét zo goed was. Om er zelf uit te leren. En omdat het jouw verhaal soms boeiender en geloofwaardiger maakt. Wees gerust: als je het slim verwoordt, is het niet schadelijke voor je reputatie. Bijvoorbeeld: “Zijn er fouten gemaakt? En werden die dan ook snel rechtgezet?
  • Omzeil nietszeggende antwoorden door vragen te stellen die de verbeelding prikkelen.
    Bijvoorbeeld: vraag niet “Wat zijn onze sterke punten?” maar “Hoe zou je ons omschrijven bij collega’s of vrienden?”
  • Vraag zeker of er nog een toekomstige samenwerking inzit. Want zo’n commitment doet wonderen voor de geloofwaardigheid van je testimonial.


Folder met testimonial

Folders met één of twee testimonials zijn zeer overtuigend. Zoek een paar tevreden klanten en vraag ze mee te werken. In de meeste gevallen doen ze dat met plezier. Heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com