5 augustus 2021

Gebruik de juiste tone of voice

Tone of voice is de stijl waarin je schrijft. Het is de spreekstijl waarmee je als bedrijf jouw doelgroep aanspreekt in al je communicatie uitingen. Het is de persoonlijkheid van je merk. Om bij jouw doelgroep telkens de juiste snaar te raken, is het belangrijk consequent de juiste tone of voice te gebruiken.

Ons belangrijkste advies: blijf jezelf. Kopieer niet de tone of voice van je doelgroep. De kans is groot dat je dan als afzender niet serieus wordt genomen of dat je boodschap überhaupt niet aankomt. Het is namelijk erg moeilijk om een manier van spreken te gebruiken, die niet echt van jou is. Je kunt beter een eigen tone of voice kiezen, die goed bij jouw bedrijf of jouw merk past. Dat is veel authentieker, oprechter en ook nog eens makkelijker vol te houden.

Keuzes maken

Voor een tone of voice die bij je bedrijf past, moet je drie keuzes maken. Door hierin je eigen keuzes te maken kom je  tot je eigen unieke geluid.

1. Serieus of grappig
Schrijf je op een serieuze manier over je onderwerp, of benader je de wereld met een knipoog? Bedenk of het bij je past om af en toe een grapje te maken, of wellicht is het juist ongepast om dat te doen.

2. Formeel of informeel
De keuze is aan jou. Spreek je je klanten graag formeel aan of ga je voor spreektaal. Een goed voorbeeld hier is de keuze tussen ‘u’ en ‘je’.

3. Feitelijk of enthousiast
De laatste keuze gaat over of je emoties al dan niet laat zien. Je kunt feitelijk en objectief over een onderwerp schrijven of kiezen voor een meer levendige aanpak met meer bijvoeglijke naamwoorden en beschrijvingen van belevingen en ervaringen.


Meer weten?

Meer weten over de jou tone of voice? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com