10 juli 2024

Ga voor een ‘bobbel in de envelop’

Het is inmiddels een klassieker, maar nog steeds even effectief: de ‘bobbel in de envelop’. Met een gadget in je direct mail val je gegarandeerd op. Ga je zelf maar na, wat doe jij als je zo’n envelop op je deurmat vindt? Openmaken natuurlijk, en dat is precies wat je met je direct mail beoogt.

Het juiste design is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle direct mail. Met een goed design verleid je mensen om de direct mail envelop ook daadwerkelijk openen. Zo valt een standaard envelop al minder goed op tussen een stapel post. Daarom kun je altijd beter kiezen voor een afwijkend formaat of een opvallende kleur. Een andere, veel gebruikte manier, is mensen nieuwsgierig maken, bijvoorbeeld met een ‘bobbel’ in de envelop. Mensen zien dat er iets in de envelop zit en willen deze uit nieuwsgierigheid zo snel mogelijk openen. Dit kan bijvoorbeeld door een leuke give away toe te voegen.

Trek de aandacht
Je direct mail laten opvallen met een bobbel betekent niet dat je dure items hoeft toe te voegen. Een pen, een pakje kauwgom of een sample met zonnebrand kunnen al voldoende zijn om de ontvanger te prikkelen. Je trekt de aandacht en kunt deze vervolgens met een goede begeleidende brief of brochure vasthouden en mogelijk verzilveren.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com