16 oktober 2017

Foutloze folders zorgen voor meer geloofwaardigheid

Folders, wie wekelijks zijn brievenbus naloopt, ziet dat er veel folders in omloop zijn. Maar hoeveel van die folders zijn er foutloos? Veel bedrijven én hun reclamebureaus besteden zorgvuldig aandacht aan de uitstraling en vormgeving van de folder. Vaak blijft een taalkundige check achterwege. En dat terwijl in vrijwel iedere folder fouten staan.

Voor een onderzoek van Marketing Rendement werden rond de feestdagen vijftig folders geselecteerd. Het aanbod is dan het grootst en de folders extra dik. De folders werden gecontroleerd op spelfouten en grammaticale fouten. De uitkomst was niet geheel verrassend: er waren slechts drie foutloze folders. Bijna alle folders bevatten dus minstens één spel- of grammaticafout.

Folders met correcte inhoud

Je folder verliest aan geloofwaardigheid als er fouten in staan. En dat niet alleen, deze fouten in je folder hebben ook zijn weerslag op de geloofwaardigheid van je hele bedrijf. Met je folder wil je de consument inspireren en aanzetten tot kopen. Daarbij is het dus heel belangrijk dat de inhoud van de folder juist en geloofwaardig is. Als er taalfouten in je folder staan, zijn er consumenten die zich daaraan ergeren. Dat is wel het laatste wat je wil. Bovendien, het is zonde van het geld dat je erin hebt gestoken. Zeker omdat de oplossing heel eenvoudig is.

Foutloze folders

Laat de folder tekst altijd door één of meerdere collega’s nalezen. Twee zien altijd meer dan één. Of overweeg om een corrector inschakelen die de teksten van je folders nakijkt. De meeste folders kunnen binnen een uur nagekeken worden. Het hoeft dus niet veel tijd en geld te kosten. Een kleine extra investering voor een geloofwaardige folder. Dat is absoluut de moeite waarde, want je ten slotte staat de geloofwaardigheid van je bedrijf op het spel.

Meer weten over folders?

Heb je interesse in het maken en verspreiden van folders? Laat het ons weten! Je kunt ons dagelijks bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com