22 januari 2019

Fondsen verwerven? Gebruik Direct Mail!

Direct mail hoort nog steeds thuis in de fondsenwerving mix van goede doel. Want bereik je donateurs òòk via andere kanalen, zoals social media en e-mail, maar direct mail wordt nog steeds hoog gewaardeerd. We geven je graag wat overwegingen die je keuze voor direct mail bevestigen.


Donateurs waarderen post

Je kunt direct mail gebruiken voor het benaderen van de bestaande donateurs. Donateurs met direct mail benaderen levert altijd rendement op. Stuur daarom tenminste een keer per jaar een direct mail brief of direct mail kaart waarin je de ontvanger vraagt opnieuw een donatie te doen voor jouw goede doel.

Prospects professioneel benaderen

Wil je nieuwe donateurs werven? Ook dan is direct mail een goede manier. Echter, een eenvoudige brief of kaart is dan niet voldoende. Ga in zee met een professioneel bureau dat kan zorgdragen voor een goed vormgegeven direct mail campagne. De eerste indruk op de deurmat moet zo goed zijn, dat mensen overtuigd raken van jouw goede doel.

Koester het donateurenbestand

De kans dat jouw donateurs opnieuw zullen geven omdat je ze een brief stuurt, is groot. Zeker als je ze op die manier hebt geworven. Je bestand met donateurs is dan ook goud waard. Zorg dat dit zo blijft, door het zorgvuldig te beheren. Hou de frequentie waarmee je je direct mail brieven verstuurt, goed in het oog. En wissel brieven waarin je vraagt om een donatie af met informatieve berichten over succesvolle acties. Ga op een respectvolle manier met je donateurs om en zet in op een lange termijn relatie. Dat lukt niet als je keer op keer alleen maar om geld vraagt.

Meer weten over direct mail?

Wil je fondsen werven en daarvoor direct mail versturen? We helpen je graag met originele ideeën en adviezen gebaseerd op kennis en ervaring. Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com