15 februari 2016

Folderverspreiding bij juiste doelgroep

Folders verspreiden en maken is werk voor professionals.  Want vergeet niet, wat jij leuk, mooi of interessant vindt, hoeft niet op te gaan voor je doelgroep. Focus op de juiste manier op je doelgroep, anders geef je verkeerde signalen af en is de investering in folderverspreiding helaas weggegooid geld.


Doelgroep folder

Maak vooraf een goed onderbouwd plan. Belangrijk daarbij is het bepalen van je doelgroep. Wie is je doelgroep? En wat willen je (mogelijke) klanten graag zien of horen? Bij het bepalen van de doelgroep stel je jezelf een aantal vragen. Het kan zijn dat sprake is van een specifieke groep, maar misschien richt je je folder op meerdere doelgroepen. Dat kan ook natuurlijk. Kijk dan naar gezamenlijke kenmerken zonder té algemeen te worden.

Wie wil je bereiken?

Hou het simpel en denk bijvoorbeeld aan geslacht, leeftijd of burgerlijke status.
Daarna kun je specifieker worden. Houd desnoods enkele bestaande klanten voor de geest. Welke hobby’s hebben zij? Wat doen ze het liefst? Wat zijn hun normen, waarden, hun idealen? Wie zijn hun vrienden? Ook de locatie is belangrijk. Ga jij je met je folder richten op plaatsen in buurt of komen je klanten ook van verder? Bedenk ook wanneer je doelgroep jouw folder gaat lezen. Om de juiste informatie te bieden aan je doelgroep op het juiste moment, is het belangrijk om te weten waar je doelgroep is.

Juiste aanbieding

Als je weet wie je doelgroep is, waar ze zijn en waar ze naar zoeken, kun je vervolgens bepalen wat je doelgroep nu uiteindelijk wil. Spreek daar je doelgroep op aan. Een goede folder vertelt meteen wat jij te bieden hebt. Het liefst op de manier waarop je klanten graag worden aangesproken. Naarmate de doelgroep specifieker is, kun je meer specifieke kenmerken gebruiken die van invloed zijn op de lay-out en de inhoud. Voor 40+ vrouwen, op zoek naar producten voor hun huis, ga je voor een ‘smaakvolle’ aankleding van de website of folder. Zijn het jonge ouders die je wilt aanspreken, kies dan voor een fris en modern ontwerp met heldere kleuren.

Wil je meer informatie over folderverspreiding en doelgroep bepaling? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com