Folders worden goed gelezen

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

26 september 2019

Folders worden goed gelezen

Uit de NOM Folder Monitor 2018 blijkt dat de folder nog steeds bijzonder effectief is om jouw doelgroep te bereiken. Die conclusie kun jezelf ook trekken als je kijkt wat er wekelijk in je brievenbus valt. De 10,6 miljoen folders die wekelijks op de deurmat vallen, maken duidelijk dat folders een heel effectief marketingmiddel vormen.

 

De papieren folder trekt nog steeds veel aandacht. Gemiddeld wordt er 17 minuten per week naar folders gekeken. Dat haalt een e-mailcampagne bij lange na niet. Hard copy post in de brievenbus is nog altijd de belangrijkste bron van informatie voor consumenten, zo blijkt uit het onderzoek Retail Buying Study ’18 van IPG Nederland. De meeste Nederlanders kiezen voor een folder omdat ze zelf het moment kunnen bepalen om deze te lezen. Bovendien presenteren folders nieuwe en herkenbare informatie op een overzichtelijke manier.

Resultaten boeken

Een folder verspreiden, levert ook daadwerkelijk resultaten op. Volgens de NOM Foldermonitor komt 80 procent van de mensen die de folder gelezen hebben in actie. Zo’n 62 procent van de lezers van een folder overweegt bepaalde aankopen en de helft koopt regelmatig iets uit folders. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat één op de vijf lezer de website bezoekt en bijna de helft (42%) bezoekt de winkel. Slechts 14 procent geeft aan dat het lezen van folders geen invloed heeft op het aankoopgedrag. Hieruit kun je gemakshalve concluderen dat alle percentages van vervolgacties liggen veel hoger bij papieren folders dan bij digitale folders.

Folders verspreiden?

Wil je folders maken en verspreiden? Ga dan nu aan de slag! Wij helpen je graag!  Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.