28 september 2018

Folders versterken je brand awareness

Als een merk je bekend in de oren klinkt, leg je dan ook meteen de link met het product of de dienst waar het voor staat? Je brand awareness of merkbekendheid bepaalt in welke mate (potentiële) klanten vertrouwd zijn met je merk, welke algemene indruk je onderneming achterlaat bij de mensen. Het is belangrijk hier continu aan te werken.

Brand Awareness beschrijft hoe goed een klant in bepaalde situaties een merk of bedrijf kan herkennen. Daarbij is het ook belangrijk om te weten waar je klant zich bevindt en hoe je hem daar kunt bereiken, online én offline. Hoe vaker en sneller een klant je merk (of bedrijf) ziet, hoe beter. Een hoge Brand Awareness heeft een aantal voordelen: Ten eerste komt je merk /bedrijf dan op de Mindset van de klant bij aanschaf van een product of dienst. Als de klant het vaak heeft gezien of gehoord, is hij of zij snel geneigd deze boven de andere aanbieders stellen. Je versterkt in ieder geval de associaties met je merk/bedrijf. Hoe vaker je de waarden van het merk/bedrijf communiceert, hoe beter de klant deze gaat onthouden. Een folder kan daarbij een belangrijke rol spelen.

De theorieën rond brand awareness zijn wat verdeeld maar je vindt het doorgaans op twee niveaus:

Herkenning

Een merk wordt herkend als je er al eerder mee in aanraking kwam. Het is vooral visueel van aard: logo’s die je kan onderscheiden van andere merken, zonder de naam van buiten te kennen. Dit is van toepassing in de supermarkt, waar je meerdere keuzes naast elkaar ziet geplaatst. Op basis van vorige ervaringen ga je dan voor het merk dat je bekend voorkomt.

Brand recall

Als de meeste Nederlanders denken aan bier, dan is dat aan een Heineken. Dit kun je omschrijven als ‘brand recall’. Het merk zit verankerd in ons geheugen. Sommige merken zijn zelfs zo bekend dat ze deel gaan uitmaken van onze spreektaal. Zoals BIC: het bedrijf produceert veel wegwerpproducten, maar als je om een ‘bic’ vraagt, dan weet iedereen dat het om een balpen gaat.

Gericht adverteren

Gericht adverteren op kanalen waar je doelgroep gebruikt van maakt is één manier om je merk te versterken. Maar merkbekendheid gaat verder dan je product of dienst. Door eigen ervaring te delen met je publiek en door relevante kennis te verspreiden verkrijg je een band die mensen doet terugkomen. Zij zullen je merk dan ook maar al te graag aanraden aan vrienden en kennissen.

De perceptie van een merk is iets waar elke onderneming constant over moet nadenken. Sterke brand awareness vertaalt zich immers in meer klanten. Als je het dan nog eens zover krijgt dat die klanten promotors worden van je bedrijf, ben je op weg naar een krachtig merk.

Folders en folderverspreiding

Als je een idee wilt krijgen over hoe je met folders en folderverspreiding jouw brand awareness kan verhogen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com