22 mei 2018

Folders verspreiden? Weet waar je klanten wonen!

Om folders effectief te verspreiden, is het handig om te weten waar je klanten vandaan komen. Sommige winkeliers vragen daarvoor bij het afrekenen naar je postcode. Aan de hand van de postcodes ken je  je bereik. Je weet dus meteen in welke gemeenten je jouw folders het beste kunt verspreiden.

Weet je dat snel een geografisch kaartje kunt laten maken met hierin al jouw klanten geplot op basis van hun postcode?  Ideaal voor als je folders wilt gaan verspreiden! Dit kan met de gratis tool batchgeo. Zo zie je snel hoeveel klanten dichtbij of veraf van jouw winkel wonen en of er bepaalde concentraties zijn (wijken/ buurten of nieuwbouwgebieden). Ga om je klanten geografisch te plotten naar batchgeo en kopieer je adresbestand in de spreadsheet op deze site. Klik vervolgens op ‘direct kaart weergeven’.

 

Wie kopen er bij jou? 

Beschik jij over een actueel klantenbestand met postcodes? Dan kan aan de hand van deze postcodes achterhaald worden wat voor type klantgroepen er bij jou gewinkeld hebben. Van ruim 440.000 postcodes in Nederland is namelijk bekend wat de leefkenmerken zijn van de bewoners op die adressen. Door koppeling van jouw adresbestand aan dit bestand met extra kenmerken krijg je een beter beeld van de klanttype(n) die jij bereikt. Vervolgens kun je voor jezelf nagaan: bereik ik de doelgroep die ik wil bereiken? En op welke leefkenmerken kan ik inspelen om mijn gewenste doelgroep nog beter te bedienen?

 

Verspreiden tot op postcodeniveau

Postcodesegmentatie kan op meerdere verspreidniveaus inzicht geven in de doelgroeppenetratie. In Nederland is het mogelijk om brievenbusreclame op adresniveau, 6-positie postcodeniveau, bezorgwijkniveau en/of 4-positie postcodeniveau te laten verspreiden. Het kan zo zijn dat een 4-positiepostcode een zeer lage vertegenwoordiging van jouw doelgroep kent, terwijl er binnen deze postcode een of enkele 6-positie postcodes liggen met een hoge vertegenwoordiging van jouw doelgroep. Door een postcodesegmentatie op meerdere niveaus uit te voeren ben je in staat om een maximaal bereik van je doelgroep binnen zo efficiënt mogelijke gebieden te vangen.

 

Meer weten?

We nemen graag de tijd om je meer te vertellen over postcodes, verspreidingsgebieden en het maken van folders. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur een e-mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com