18 oktober 2017

Folders verleiden vanaf de deurmat

Een goede folder levert je goede zaken op. Dat bewijst de NOM Folder Monitor jaar na jaar. Maar wat is een goede folder? Bij Verspreiden.com zijn we dagelijks met folders in de weer. We kennen de do’s en don’ts. Daarom hierbij onze belangrijkste aandachtspunten voor het effectief verspreiden van je boodschap.

 

  1. Maak je kernboodschap direct duidelijk

Je folder wordt in één oogopslag beoordeeld: verder lezen of niet. Laat om die reden je kernboodschap er direct uitspringen. De lezers van je folder moeten onmiddellijk het gevoel hebben: ja, dat wil ik! Als je in de folder laat zien dat je de behoeften van de klant begrijpt, staat deze eerder open voor jouw product of dienst.

  1. Wees duidelijk & to the point

Houd de folder tekst kort en vermijd lange zinnen. Laat dubbele en overbodige boodschappen in de folder weg. Want hoewel je natuurlijk uren over je eigen bedrijf kunt praten, geldt voor de folder: less is more. Vermeld alleen die punten waarvan je wilt dat die blijven hangen. Gebruik bovendien tussenkoppen en witregels in je folder. Dat maakt de tekst in de folder makkelijk scanbaar.

  1. Zet sterk in op beelden

Een goed beeld zegt meer dan duizend woorden. Ook in je folder! Wist je dat ons brein visuele informatie 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst? En dat we 80 procent onthouden van wat we zien en slechts 20 procent van wat we lezen? Juist! Daarom is het belangrijk om flink te investeren in goed beeldmateriaal voor je folder. Dat is beeldmateriaal dat jouw boodschap perfect vertelt. Wij hanteren graag de stelregel: 75% beeld en 25% tekst.

  1. Creëer een gevoel van urgentie

Je kent ze zelf wel, kreten als ‘Op=op’ en ‘Nog enkele stuks voorradig’. Die worden niet voor niets gebruikt. Het creëren van schaarste is een manier om de twijfelende klant over de streep te trekken. Mensen willen buitenkansjes nu eenmaal niet mislopen. Met dergelijke aanprijzingen in je folder gaan klanten daardoor sneller over tot koop.

  1. Wees persoonlijk

Mensen doen zaken met mensen. Maak je folder daarom persoonlijk. Laat bijvoorbeeld de caissière of een klant aan het woord. Natuurlijk zet je ze op de foto; het liefst breed lachend. Zo zorg je ervoor dat mensen zich graag met je identificeren en aan je verbinden.

  1. Meet wat je doet

Natuurlijk kun je de effecten van je folder meten. Maak bijvoorbeeld een actiematige landingspagina aan op jouw website. Communiceer die unieke url in de folder. Dan weet je precies waar de traffic vandaan komt. Of werk met kortingsbonnen. Door eenvoudig het aantal ingeleverde bonnen te tellen, leer je veel over het effect van je folder.

Meer weten over folders verspreiden

Dit waren onze zes belangrijkste aandachtspunten. Maar we vertellen je graag nog veel meer over het maken en verspreiden van folders! Weten wat? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com