25 december 2017

Folders: van one-to-many naar one-to-one

Door de dreigende invoering van de JA/JA sticker – waarmee bewoners zelf een sticker op hun brievenbus moeten plakken om folders te blijven ontvangen – zal de bezorging van folders veranderen. Wat kunnen retailers doen om hun klanten huis aan huis te blijven bereiken, met mooie aanbiedingen en inspiratie?

Of de JA/JA sticker er komt, en zo ja wanneer, is nu nog niet bekend. Momenteel hebben ongeadresseerde huis-aan-huis folders landelijk een gemiddeld bereik van 70 procent. Bij invoering van de JA/JA sticker zal dit bereik dalen. Is het ongesegmenteerd en ongeadresseerd verspreiden van de folder daarmee dan nog rendabel? 25

Persoonlijk folderpakket

Om je doelgroep met folders te blijven bereiken, zou 1-op-1 verspreiding een goed alternatief kunnen zijn. Consumenten selecteren hierbij welke folders zij graag willen ontvangen. Deze door de klant gekozen folders, worden dan wekelijks in een geadresseerd, geseald folderpakket bezorgd. In Scandinavië werken ze al met zo’n opt-in systeem en mét succes. En in Amsterdam wordt hiermee een proef gedaan.

Minder papierverspilling

Het grote voordeel van 1-op-1 folderverspreiding voor consumenten is dat zij én alleen maar relevante folders ontvangen. Bovendien gaat er minder ‘papier’ verloren. Doordat mensen zelf bepalen wat er in hun brievenbus valt, worden de geselecteerde folders ook niet meer gezien als spam. Hierdoor stijgt de attentiewaarde van deze folders. Natuurlijk kleven hier ook nadelen aan. Consumenten zullen de minder populaire folders niet selecteren. Daardoor kunnen deze folders niet meer profiteren van het succes van de populaire folders.

Ontwikkelingen

Het is mogelijk dat de huis-aan-huis folder zich in de komende jaren ontwikkelt van een massamedium naar een gepersonaliseerd middel om consumenten 1-op-1 te bereiken. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Meer weten? Neem dan contact met ons op, telefoon: 0113 70 02 02 of mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com