28 februari 2019

Folders met de juiste tone of voice

Een tone of voice een enorm belangrijk onderdeel van het schrijven van een foldertekst. Het is de manier waarop jij overkomt met jouw merk, organisatie of product. Het is belangrijk dat je folder in de juiste tone of voice is geschreven. Hoe kies je nu een juiste tone of voice?

 

Voordat je teksten schrijft voor je folder, is het belangrijk om eerst goed na te denken over verschillende factoren die jouw tone of voice bepalen.

  • Persoonlijkheid
  • Doelgroep
  • Doelstelling

Persoonlijkheid

Jouw persoonlijkheid omschrijft wie jij bent als merk/organisatie en hoe jij over komt. Verkoop jij kinderwagens? Dan wil je waarschijnlijk serieus en degelijk  overkomen in je folder. Denk goed na over wie je wilt zijn. Wanneer je dit goed voor ogen hebt wordt het makkelijker om de tone of voice te kiezen voor jouw folder.

Doelgroep

Denk vervolgens goed na over de doelgroep die jij met jouw folder wilt aanspreken. Met ‘kinderwagens’ is de doelgroep vrij duidelijk. Een lastigere kwestie is bijvoorbeeld het adverteren als restaurant. Als restaurant trek je waarschijnlijk veel verschillende groepen mensen. Wie ga je aanspreken in jouw folder?

Doelstelling

Tot slot is het belangrijk om een doelstelling te bepalen. Wat wil je bereiken met jouw folder? Een aantal voorbeelden voor tekstdoelen zijn: Informeren, overtuigen, activeren en amuseren.

Wanneer je deze drie factoren goed bekeken hebt, heb je een goed beeld van de manier waarop je kunt kiezen voor een tone of voice.

Advies of hulp nodig?

We maken graag folders met de juiste tone of voice. Advies of hulp nodig? Laat het ons weten! Neem contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com