13 maart 2017

Folders met de juiste aanbiedingen

Als je folders verspreidt met aanbiedingen, is het belangrijk dat consumenten het gevoel hebben dat zij een mooie deal kunnen maken. Dat kun je doen met ‘psychologische prijsvoering’. We zetten graag enkele mogelijkheden op een rijtje.


Charm pricing

Charm pricing is een strategie die inspeelt op het gevoel dat een consument heeft bij een bepaald getal. Denk aan de 0,99 cent-tactiek. Dit is namelijk minder dan één euro. En dat klinkt als een goede deal. Je ziet dat retailers ook nog gebruik maken van verschillende lettergroottes. In de folderprijs € 3,99 wordt de 3 dan groter weergegeven dan de ,99. Door de kleine lettergrootte valt de 99 cent minder op en wordt dit bedrag gemakkelijk vergeten. Zo lijkt het product dus nog goedkoper.

Bundeling

Je kunt er ook voor kiezen artikelen te bundelen en deze tegen een aantrekkelijk tarief aan te bieden. Mc Donalds doet het bijvoorbeeld met de verschillende menu’s. Je kunt het zelf doen door bijvoorbeeld een spaghetti pakket of pakket voor appeltaart extra voordeling aan te bieden. Gebundeld zijn de producten dan duurder dan los.

Tijdelijke uitverkopen

Een tijdelijke uitverkoop of aanbieding zorgt voor een gevoel van urgentie. Het product of de dienst is immers alleen in een bepaalde actieperiode tegen die prijs verkrijgbaar.

Tweede product gratis

Een veel voorkomende actie in een folder is het aanbod: tweede product gratis. Dit is een mooi lokkertje van klanten naar je winkel. Wees echter wel voorzichtig met zulke aanbiedingen in je folder. Zorg ervoor dat je producten hun waarde niet verliezen door op deze manier af te prijzen.

Meer weten over folders en aanbiedingen?

We helpen je graag met het maken en verspreiden van succesvolle folders. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com