4 februari 2016

Folders met aandacht voor visuele content

Een opvallende folder wordt eerder gelezen. En een gelezen folder zet eerder aan tot actie. Actie is omzet dus alle reden om veel aandacht te besteden aan het uiterlijk en de lay-out van je huis-aan-huis verspreide folder. Want je wil natuurlijk wel opvallen op de deurmat.

Naast een goede tekst is de visuele content van je folder erg belangrijk. Beelden, foto’s maar bijvoorbeeld ook infographics worden immers veel meer, makkelijker en sneller bekeken dan tekst. Een beeld zegt niet voor niets meer dan duizend woorden. Hou dit in je achterhoofd bij het samenstellen van je reclamefolder of brochure.

Folders met sterke visuele content

Weet je dat we een beeld 60.000 keer sneller verwerken dan tekst (volgens onderzoek van 3MCorporation). In minder tijd begrijpen én onthouden we meer van de boodschap. Daar komt bij dat de meeste mensen in beelden denken. Om die reden zijn goede afbeeldingen in je folder belangrijk.

Beeld vertelt boodschap

Met een goede afbeelding of foto in je folder zet je jouw boodschap extra kracht bij. Daarmee laat je bovendien zien dat je je doelgroep begrijpt. Door ze emotioneel te raken, te verrassen, iets te leren of je te identificeren als merk. Zo kun je met je folder inspireren of jezelf profileren. Infographics zijn handig om complexe processen, grote hoeveelheden data en gegevens begrijpelijk te maken voor een groter publiek. Op een visueel aantrekkelijke manier neem je de lezer van je folder mee in je je verhaal.

Meerwaarde

Bedenk bij het inzetten van foto’s, afbeeldingen en infographics in je brochure of folder welke doelgroep je wilt aanspreken en welk verhaal je wilt vertellen. Stap niet in de valkuil om beeld puur als decoratie toe te voegen. Benut de kracht van beelden en zorg dus dat het beeld dat je gebruikt in je folder of brochure daadwerkelijk meerwaarde heeft en jouw boodschap versterkt.

Meer weten over folders en folderverspreiding? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com