Folders maken? Waaraan moet je foto voldoen?

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

13 augustus 2019

Folders maken? Waaraan moet je foto voldoen?

Een foto voor folders en advertenties moet aan drie voorwaarden voldoen. De foto moet technisch goed zijn, duidelijk je boodschap vertellen en sturing geven aan de ogen van de lezer van de folder.

Nu we bijna allemaal een digitale fotocamera hebben, lijkt het of we allemaal wel een goede foto kunnen maken. Maar dat gaat lang niet altijd op. Sterker nog, hoewel je de foto misschien perfect kunt gebruiken voor je website of social media, liggen de eisen bij folders en advertenties anders. Dan moet je foto aan enkele voorwaarden voldoen. We vertellen graag welke.

1. De foto voor je folder moet technisch in orde zijn.

Denk hierbij aan de volgende, soms voor de hand liggende, punten:

  • de foto scherp moet zijn;
  • mensen mogen geen rode ogen hebben;
  • de achtergrond mag niet onnodig afleiden;
  • de horizon moet recht staan;
  • er moet een goed contrast zijn tussen de lichtere en donkere delen van de foto.

 Verder is het belangrijk dat de resolutie in orde is. Om een foto te kunnen gebruiken in je folder of een advertentie, hanteren wij een minimale resolutie van 300 dpi.

2. De foto moet aansluiten bij je boodschap

Uitgangspunt hierbij is wat je wilt vertellen met je foto. Net als in de bijbehorende tekst is het belangrijk dat je je richt op één boodschap. Wees duidelijk. En maak een foto die alleen de boodschap laat zien, die je wilt overbrengen. Bijvoorbeeld: betrokken medewerkers. Maak dan bijvoorbeeld een mooie foto van een verkoopmedewerker die iemand verschillende gordijnstoffen toont. Natuurlijk met een glimlach!

3. Stuur de ogen van de lezer

Met een goede kop, tussenkopjes en ontwerp zorg je ervoor dat je folder of advertentie opvalt en gelezen wordt. De foto speelt daarbij een belangrijke rol. Dit is namelijk het eerste wat mensen zien. Zéker als er mensen op staan, worden mensen naar een foto getrokken. Realiseer je datin elke foto een richting zit. Kijk maar eens goed naar de foto die je wilt gebruiken! Die richting kan de richting zijn waarin de geportretteerde kijkt, een weg naar de horizon of de punt van een pen. De ogen van de lezer volgen automatisch en onbewust de richting in de foto. Maak daarvan gebruik. Bepaal dus goed waar de foto moet komen en waar de kijker vervolgens moet lezen. Dat wordt dus de richting die in jouw foto komt. Moeten mensen naar rechts kijken, dan gaan alle richtingen in de foto naar rechts.

Folders of advertenties

Folders of een advertentie maken? Wij helpen je graag op weg! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.