5 oktober 2016

Folders in de cadeaumaand december

De feestmaand december zorgt in de periode november-december doorgaans voor 9 procent extra omzet in de detailhandel. Dit meldt CBS op basis van een analyse van de detailhandelsomzetten in de periode 2012-2014. Vooral de speelgoedwinkels en de slijters beleven hoogtijdagen. Wie slim is, pikt dit jaar een graantje mee van deze te verwachten omzetstijging. Met een goede, huis aan huis verspreide folder laat je je doelgroep zien wat je in huis hebt.

Cijfers bewijzen dat consumenten in deze maanden graag wat extra’s kopen. Lekker eten en drinken en natuurlijk cadeautjes voor jong en oud. Zo besteden consumenten in aanloop naar de feestdagen 8 procent extra in de foodsector. Vooral speciaalzaken profiteren met ruim 20 procent extra omzet in november en december. Koplopers zijn de slijters die in deze periode meer dan 45 procent boven hun normale omzet uitstijgen. De supermarkten zetten in november en december ruim 5 procent extra om. Het feestdageneffect is bij supermarkten duidelijk minder groot dan bij de speciaalzaken.

Non-food sector profiteert

De extra uitgaven aan sinterklaas- en kerstcadeautjes in november en december komen vooral terecht in de kassa’s van de non-foodsector. De totale extra omzet bedraagt bijna 13 procent. Het zal je niet verbazen dat de speelgoedwinkels er bovenuit schieten. Zij zien hun omzet in november en december meer dan verdubbelen in vergelijking met een doorsneemaand in de rest van het jaar. Ook andere non-foodsectoren profiteren. Cadeautjes, sieraden, make-up en parfum, woonaccessoires, lingerie, boeken en muziek/**/ wie in één van deze sectoren actief is, kan met een gerichte huis aan huis folder mee profiteren van deze extra omzet.

Actie

Huis aan huis folders hebben een groot effect. De folders en flyers die huis aan huis verspreid worden, worden goed gelezen. 50% van de folders wordt gelezen en in driekwart van de huishoudens door minstens 2 personen! Na het lezen van een folder zegt maar liefst 60% van de lezers bereid te zijn tot het doen van aankopen. 46% koopt regelmatig een product uit een folder. Wie bedenkt dat folders rond de decembermaand meestal wat vaker worden doorgebladerd, maakt een slimme keuze om juist in de laatste maanden van het jaar te kiezen voor huis-aan-huis reclame.

Folders verspreiden

Wil je meer informatie over de verspreiding van folders en reclame drukwerk? Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com