28 augustus 2018

Folders en doelgroep segmentatie

Van oorsprong is folderverspreiding een massamedium. Een manier om een grote groep mensen te bereiken. Daarnaast werden folders hoofdzakelijk ingezet als actiemedium, om mensen in beweging te krijgen. Tegenwoordig is folderverspreiding veel meer. Steeds vaker worden folders gericht ingezet om specifieke consumenten te bereiken. We kunnen tegenwoordig namelijk heel goed segmenteren. Zo kunnen we verschillende folders naar verschillende doelgroepen versturen, zodat de juiste boodschap altijd bij de juiste persoon aankomt.

Bereik je de juiste lezer?

Kinderwagens verkopen aan senioren. Het klinkt grappig, maar toch zijn er nog steeds veel bedrijven die dit met hun folders proberen. Onnodig, want door gebruik te maken van doelgroep segmentatie kun je specifieke doelgroepen uitsluiten van je foldercampagne.

Folders gesegmenteerd verspreiden

Met doelgroep segmentatie, zorg je ervoor dat je boodschap relevanter is voor de ontvanger. Daarnaast bespaar je gemiddeld 30% op druk en productiekosten.

Hoe segmenteer je?

Bij segmentatie is data key: door uitgebreide analyses, is het mogelijk om doelgroepen vrij exact aan een gebied te koppelen. Van de huishoudens in een bepaald postcode gebied is bijvoorbeeld van alles bekend. Het kan dan gaan om informatie als: interesses, gezinssamenstelling, woongebied en de reisafstand die zij bereidt zijn af te leggen. Door je verspreidingsopdrachten op postcodeniveau te geven, verspreid je je folders zo efficiënt mogelijk. Door van je doelgroep de segmentatie en herkomst nauwkeurig in kaart te brengen voor je starten met verspreiden, koop je het verspreiden efficiënter in en bereik je meer relevante klanten.

We zijn je van dienst!

Data hebben pas écht waarde als je ze op de juiste manier inzet. Graag kijken we samen met jou waar de kansen liggen. Wie is de doelgroep? Waar bevindt deze zich? Zo kunnen we veel doelgerichter verspreiden en optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die segmentatie biedt. Neem vandaag nog contact met ons op! Dan bespreken we de mogelijkheden. Je kunt Verspreiden.com bereiken op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com