6 januari 2016

Folders en aanbiedingen zetten ons in beweging

Maar liefst 81% van de lezers komt in actie na het lezen van een folder. Dat zijn vier op de vijf mensen! Daarbij komt dat 78% van de Nederlanders folders gebruikt om op de hoogte te zijn van de laatste aanbiedingen. Folders verspreiden is dus een slimme keuze.

Uit onderzoek blijkt dat mannen beter tot actie aan te zetten zijn met een eenmalige folderaanbieding. Vrouwen zijn vooral gek op spaarsystemen en korting. Dat is iets om rekening mee te houden bij het maken van folders en huis aan huis verspreid drukwerk.

Vooral vrouwen zijn gek op aanbiedingen. Met alle plezier struinen zij stad en land af op zoek naar de beste aanbiedingen en de hoogste kortingen. Goed doordachte huis aan huis bladen en reclamefolders spelen hierin een belangrijke rol. Ook kortingsbonnen verzamelen en zegeltjes plakken, doen vrouwen graag. Interessant om te weten is dat deze spaardrang niet gestuurd wordt door de kans op winst maar door de angst voor verlies.

Liever geen verlies lijden

We zijn onbewust bang om een voordeeltje mis te lopen. We willen niet juist die ene zijn die teveel betaalt. Veel meer dan winst maken, willen we dus verlies voorkomen. Als we korting krijgen, is de kans op verlies kleiner. Als we door het verzamelen van streepjescodes een tweede bioscoopkaartje gratis krijgen, vragen we ons minder snel af of de bioscoop überhaupt wel leuk is. Door het sparen van korting focussen we ons eigenlijk vooral op het gratis deel in plaats van op het deel dat we alsnog moeten betalen. Dat dit laatste bedrag soms nog best aanzienlijk kan zijn, daar denken we eenvoudigweg niet aan.

Folders met korting

Als we korting krijgen, voelen we ons slimmer en beter dan de anderen. Je herkent dat gevoel vast van de keer dat je in de rij bij het pretpark tevreden constateert dat jij in ieder geval niet het volle pond hebt betaald. Het feit dat jij maar de helft zal betalen omdat je een kortingsbon hebt, roept een gevoel van trots op. We worden gestimuleerd en gemotiveerd om te blijven plakken en verzamelen door het gevoel van trots dat je ervaart bij het krijgen van korting. Zegeltjes, coupons, en kortingsbonnen zijn hierdoor erg in trek. Toch iets om rekening mee te houden bij het samenstellen van je volgende folder.

Zelf folders verspreiden

Wil je meer weten over de mogelijkheden om huis-aan-huis folders te verspreiden in jouw regio? Laat het ons weten. We vertellen je graag alles over huis aan huis folderverspreiding. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com