26 juni 2017

Folders en 5 andere manieren om je naamsbekendheid te vergroten

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je naamsbekendheid te vergroten. Met een flinke dosis creativiteit en een beetje budget kun heel effectief zijn. We geven je graag 5 tips, maar we beginnen natuurlijk bij de folder.


Folder

Folders zijn handig als je vaak potentiële klanten ontmoet. Bijvoorbeeld op beurzen. Een folder toont in één oogopslag wat je te bieden hebt. Houd de folder tekst kort en maak de folder aantrekkelijk, bijvoorbeeld met aansprekende, kleurrijke foto’s. Met de smartphones kun je zelf prachtig fotograferen. Zorg dat de folder mensen tot actie aanzet, zoals een bezoek brengen aan je winkel om korting te krijgen, een bon insturen voor meer informatie, een bezoek aan de website om te zien of ze een prijs hebben gewonnen. Wees creatief.

1) Weggevertjes
Natuurlijk, het kost iets. Maar en gebruiksvoorwerp dat je doelgroep aanspreekt, is voor langere tijd in iemands zicht. Zo wordt je naam makkelijker onthouden. Denk bijvoorbeeld aan een ruitenkrabber of een notitieboekje.

2) Free publicity
Je kunt proberen free publicity te krijgen bijvoorbeeld bij een huis aan huis krant. Heb je interessant nieuws? Stuur dan een aansprekend persbericht, mét nieuwswaarde.

3) Organiseer een workshop
Veel bedrijven, verenigingen, (service-) clubs en vriendengroepen zijn altijd op zoek naar een leuk avondje uit. Als het bij de aard van je bedrijf past, kun je een workshop organiseren zoals taarten bakken, leren schilderen of koken. Maar ook een kennismaking met een bijzondere dienst is mogelijk zoals ogen laseren of een kijkje bij de dierenarts.

4) Artikel in een huis-aan-huisblad
Je kunt bijvoorbeeld een goed doel steunen met geld, maar ook door gratis diensten of producten te leveren, en daarover aandacht vragen van een huis-aan-huisblad of regionale krant. Mogelijk willen zij gratis een artikel of zelfs een interview plaatsen.

5) Schrijf een prijsvraag uit
Simpel, maar effectief. Organiseer een prijsvraag of ludieke actie en laat de wereld weten dat je dit doet. Kondig de actie aan op socaial media en maak van de prijsuitreiking een feestelijk media momentje!

Meer weten over folders?
Wij weten hoe je met folders de naamsbekendheid van je bedrijf kunt vergroten. Graag vertellen we je hoe. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com