2 oktober 2017

Folders in de crossmediale mix

Folders verdienen een plaats in een crossmediale marketing mix van retailers. Want terwijl vroeger een advertentie in de krant voldoende was om potentiële klanten is dat inmiddels wel anders. Voor elke doelgroep is een eigen aanpak vereist. Daarbij kun je kiezen uit een breed pakket van online én offline middelen. De kracht van herhaling is belangrijker dan ooit!

Onderzoek laat zien dat multimediacampagnes beter werken dan monomediacampagnes. Kies om die reden voor een cross mediale aanpak. Met andere woorden, kies niet voor één medium maar communiceer de boodschap van jouw campagne via meerdere kanalen. Dit hoeft overigens helemaal niet te betekenen dat je een dubbel mediabudget in moet zetten. Vaak volstaat iets langer nadenken en een bewuste verdeling van het budget al prima. Niet het volledige budget op de krant dus, maar verdeeld over bijvoorbeeld een folder, een Direct Mail campagne en Facebook. De mogelijkheden zijn legio.

Multimediaeffect

Onderzoeker Fred Bronner verklaart dit multimediaeffect aan de hand van een aantal deeleffecten. Deze zijn hieronder vertaald naar de mogelijke inzet van folders en andere ongeadresseerde brievenbusreclame in multimediale campagnes.

  1. Doelgroepverbreding/bereikeffect: Folders worden in dit geval ingezet naast andere middelen omdat ze een aanvullende doelgroep kunnen bereiken met een ander profiel. Bijvoorbeeld de inzet van folders naast dagbladen.
  2. Herhaling: (Complexe) boodschappen kunnen in de folder worden herhaald. Zo krijgt de doelgroep een beter begrip van de boodschap.
  3. Complementariteit: De eigenschappen en voordelen van de folder worden ingezet als aanvulling op andere mediatypen. Zo is het feit dat je een folder kunt bewaren complementair aan de meer vluchtige tv-commercials.
  4. Voorwaartse en achterwaartse overdrachtseffecten: De folder laat een spoor achter in het geheugen van consumenten, waardoor point-of-sale uitingen in de winkel beter worden opgemerkt (voorwaarts overdrachtseffect). Of andersom: het doorbladeren van de folder doet je even terugdenken aan de tv-commercial die je eerder zag (achterwaarts overdrachtseffect). Door (visuele) cues in de verschillende boodschappen terug te laten komen wordt dit overdrachtseffect versterkt.
  5. Geloofwaardigheidseffect: Het in de folder geven van gerelateerde en ondersteunende informatie die ook in andere media te vinden is, versterkt de geloofwaardigheid van de boodschap. Een waanzinnige aanbieding die zowel in de folder als e-mail nieuwsbrief voorkomt, vergroot de geloofwaardigheid van het aanbod en de aanbieder.Meer weten over folders?
    Wil je folders opnemen in jouw crossmediale marketing mix? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.
Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com