3 april 2017

Folders als ideale marketing tool

Folders zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijks leven. Ze zijn overal, in alle soorten en maten. Ongevraagd in de brievenbus. In de wachtkamer of op aanvraag bij een winkel of dienstverlener.

En dat is logisch. Folders zijn laagdrempelig en multi-inzetbaar. En door de relatief lage kosten ideaal voor te verstrekken van informatie, acties of aanbiedingen.

Reclame- en actiefolders: het AIDA-model

Heb je een ja/ja-sticker op je brievenbus? Dan ontvang je ze dagelijks: reclame- en actiefolders. Een van de bekendste marketingmodellen voor het maken van een goede reclamefolder (en andere reclame-uitingen) is het AIDA-model. Dat staat voor: Attention, Interest, Desire & Action.

Leidraad

Dit model is ideaal als leidraad en geeft aan waarop je moet letten bij het samenstellen van je folder:

Attention: zorg voor een knallende voorkant;
Interest: zorg voor een call to action om verder te lezen;
Desire: zorg voor mooie foto’s en inhoud om een behoefte te ontwikkelen;
Action: zorg ervoor dat iedereen weet welke actie ze moeten ondernemen.


Informatiefolder

De folders in de wachtkamer van de dokter of tandarts noemen we informatiefolders. Je vindt ze bijvoorbeeld ook bij gemeenten of verzekeringsmaatschappijen. Folders zijn bij uitstek geschikt om op een duidelijke en gestructureerde manier informatie over te dragen. Gelukkig niet alleen over ziektes, maar ook over je bedrijf en de producten of diensten die je aanbiedt.

Kleurrijke folders

Wil je je Open Dag onder de aandacht brengen of je nieuwe producten aanprijzen? In een folder heb je net even wat meer ruimte dan op een flyer. Zorg dat je opvalt. Kies voor de mooie foto’s met de frisse kleuren. Reken maar dat iedereen graag een folder meeneemt.

Folders verspreiden

Heb je interesse in het maken van folders. Een keer sparren en praten over de mogelijkheden? Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com