Folder werkt 贸贸k voor webwinkels

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

16 mei 2019

Folder werkt 贸贸k voor webwinkels

聽鈥極ffline鈥 ori毛nteren in een folder leidt tot meer omzet online. De folder kan ook voor klanten van webwinkels een belangrijke ori毛ntatiebron zijn. Zeker als je kiest een multimediale insteek van TV, radio, online campagne en een gesegmenteerde folderverspreiding.聽

Er zijn nog maar weinig webwinkels die kiezen voor een folder om hun doelgroep tot online aankopen aan te zetten. Het klinkt wellicht wat krom: offline adverteren voor online verkopen. Folderverspreider/aanbiedingenplatform Spott bracht samen met het mediabureau ZIGT de potentie van de folder in kaart. Samen hebben zij voor kinderkledingwinkel Kleertjes.com een gesegmenteerde aanpak opgezet. Daaruit blijkt eens te meer de kracht van een folder in de brievenbus.

Gerichte verspreiding

Om de folderverspreiding zo relevant mogelijk in te zetten is eerst bepaald bij wie de folder op de deurmat moet vallen. Dit doet Spotta door het doorlopen van drie stappen. Deze stappen zijn: : het analyseren van de klantdata. Op basis daarvan wordt een doelgroep profiel opgesteld. 聽Daarna zijn de huishoudens geselecteerd die voldoen aan dit doelgroep profiel. Zo kon de doelgroep effectief en effici毛nt worden bereikt met het wekelijkse pakket aan folders.

Resultaten

Mediabureau ZIGT heeft de effecten van de folder in de week na de inzet geanalyseerd. Uit deze analyse dat de folderverspreiding heeft geresulteerd in een aanzienlijke stijging van het aantal orders en de omzet. Ook signaleerden zijn een stijging van het aantal nieuwe klanten en het aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief. De folder levert zo dus een aantrekkelijke bijdrage aan de omzet van de webshop. Offline ori毛nteren leidt dus ook tot online kopen.

Folder maken

Wil je ook een folder maken en verspreiden voor jouw webshop? Wij verzorgen het graag goed en gedegen.聽 Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron