16 mei 2019

Folder werkt óók voor webwinkels

 ‘Offline’ oriënteren in een folder leidt tot meer omzet online. De folder kan ook voor klanten van webwinkels een belangrijke oriëntatiebron zijn. Zeker als je kiest een multimediale insteek van TV, radio, online campagne en een gesegmenteerde folderverspreiding. 

Er zijn nog maar weinig webwinkels die kiezen voor een folder om hun doelgroep tot online aankopen aan te zetten. Het klinkt wellicht wat krom: offline adverteren voor online verkopen. Folderverspreider/aanbiedingenplatform Spott bracht samen met het mediabureau ZIGT de potentie van de folder in kaart. Samen hebben zij voor kinderkledingwinkel Kleertjes.com een gesegmenteerde aanpak opgezet. Daaruit blijkt eens te meer de kracht van een folder in de brievenbus.

Gerichte verspreiding

Om de folderverspreiding zo relevant mogelijk in te zetten is eerst bepaald bij wie de folder op de deurmat moet vallen. Dit doet Spotta door het doorlopen van drie stappen. Deze stappen zijn: : het analyseren van de klantdata. Op basis daarvan wordt een doelgroep profiel opgesteld.  Daarna zijn de huishoudens geselecteerd die voldoen aan dit doelgroep profiel. Zo kon de doelgroep effectief en efficiënt worden bereikt met het wekelijkse pakket aan folders.

Resultaten

Mediabureau ZIGT heeft de effecten van de folder in de week na de inzet geanalyseerd. Uit deze analyse dat de folderverspreiding heeft geresulteerd in een aanzienlijke stijging van het aantal orders en de omzet. Ook signaleerden zijn een stijging van het aantal nieuwe klanten en het aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief. De folder levert zo dus een aantrekkelijke bijdrage aan de omzet van de webshop. Offline oriënteren leidt dus ook tot online kopen.

Folder maken

Wil je ook een folder maken en verspreiden voor jouw webshop? Wij verzorgen het graag goed en gedegen.  Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com