2 augustus 2018

Folder versterkt televisiereclame

Folders, dat wij Nederlanders daarvan houden, wisten we al. Maar folders hebben ook waarde in relatie tot televisiereclame. Recent onderzoek laat zien dat folders het effect van tv-reclame versterken. Kwalitatief onderzoeksbureau ST&T deed hier neuromarketingonderzoek naar in opdracht van folderverspreider Spotta met eye tracking software en EEG.

Een van de conclusies is dat aanbiedingen in een folder beter blijven hangen omdat ze bewuster en actiever worden verwerkt dan reclames op televisie. De folder is daarmee de perfecte aanvulling op de tv-reclame, die juist weer meer emotionele aantrekkingskracht heeft. Timing is daarbij heel belangrijk. Het verlangen neemt duidelijk toe als mensen de folder hebben gelezen voordat ze de televisiereclame zien, vergeleken met alleen het zien van de televisiereclame zonder de folder.

Folder blijft beter hangen dan tv-reclame

Natuurlijk is de aantrekkingskracht van televisie hoger. Niet zo gek, want je hebt er meer bewegende beelden en geluiden die aantrekkelijk zijn voor het brein. Anderzijds is de geheugenactivatie weer sterker bij een folder. Folders worden namelijk bewuster en actiever verwerkt dan tv-reclames in het brein van de consument. De aanbieding die je ziet in een folder zal dan ook beter blijven hangen dan precies diezelfde aanbieding op televisie.

Eerst de folder, dan televisie

Er vindt kortom een interessant interactie-effect plaats als je beide middelen inzet. Als je de aanbieding eerst in de folder ziet en vervolgens op televisie, vind je de aanbieding nog interessanter.

Meer weten over folders?

Voor onze klanten maken we dagelijks folders. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron: https://zakelijk.spotta.nl/algemeen/neuromarketing

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com