16 april 2018

Folder versterkt het effect van tv-reclame

Folders versterken het effect van de tv-reclame. Dat wijst onderzoek door onderzoeksbureau ST&T uit. Ze gebruikten hiervoor eye tracking software en EEG neuromarketing-onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van folderverspreider Spotta.

Folder aanbiedingen blijven beter hangen. Dit komt doordat ze in het brein bewuster en actiever worden verwerkt dan tv-reclames. Tv-reclame heeft meer emotionele aantrekkingskracht. De folder is daarop de perfecte aanvulling.

Folders, wat vinden mensen ervan

Tom van Bommel van ST&T Research legt in een interview (link naar: https://www.printpakt.nl/huis-aan-huis-folder-versterkt-effect-van-tv-reclame/) uit: “We kregen de opdracht om te kijken wat mensen echt vinden van folders. Niet door het ze te vragen, maar door te kijken naar hun hersenactiviteit en kijkpatronen. Zo kunnen we zien hoe het hele folder proces in elkaar steekt en het vergelijken met hoe je tv-reclame ervaart.”

Bewust en actief folders verwerken

“We hebben onder andere gekeken naar de aantrekkingskracht. Die is bij de televisie hoger. Niet zo gek, want je hebt er meer bewegende beelden en geluiden die het brein aantrekken. Wat we ook zien is dat de geheugenactivatie weer sterker is bij een folder. Folders worden namelijk bewuster en actiever verwerkt dan tv-reclames in het brein van de consument. De aanbieding die je ziet in een folder zal dan ook beter blijven hangen dan precies diezelfde aanbieding op televisie.” Tom vervolgt: “Er vindt een interessant interactie-effect plaats als je beide middelen inzet. Als je de aanbieding eerst in de folder ziet en vervolgens op televisie, vind je de aanbieding nog interessanter.”

Meer weten over folders?

Folders zijn geliefd bij de consument en ze versterken ook nog eens het effect van tv-reclames. Daar vertellen we je graag alles over! Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com