24 maart 2016

Folder verspreiden? Zorg voor een goede folder!

Een goede folder bevat standaard een aantal elementen. Graag zetten we de zaken op een rijtje die in een goede folder niet mogen ontbreken. Natuurlijk is een goede opbouw van je folder belangrijk. Probeer om die reden de volgende elementen te gebruiken in je folder:

  • Een duidelijke kop
  • Een goede lead (inleiding)
  • Niet teveel basistekst of body
  • Liefst met een goede afsluiter of ‘uitsmijter’
  • En natuurlijk duidelijk contactgegevens


Folder starten met goede kop

Realiseer je dat jouw folder moet concurreren met tal van andere folders. Zorg dus dat je folder opvalt op de deurmat. Gebruik bijvoorbeeld een opvallend en afwijkend ontwerp en prikkel bijvoorbeeld in de kop. De beste folders hebben een kop die kort, maar krachtig is en natuurlijk de lading dekt. Het is bijvoorbeeld een idee om de aanbieding die vermeld staat in de folder al direct te melden in de kop.

Folders overdrijven?

Natuurlijk is een folderkop anders dan een nieuwsbericht. Je doel is het trekken van aandacht van jouw doelgroep. Probeer origineel te zijn, anders dan anders maar voorkom dat de folder een schreeuwerige uiting wordt.

Folder met inleiding

Als in een gewone tekst staat onder de kop de inleiding, zeg maar: de eerste paar zinnen van de folder. Het is belangrijk dat je hierin de kernboodschap van je folder verwoordt. Het moet voor de lezer duidelijk zijn waarom deze folder belangrijk is. Denk hierbij aan antwoorden op de vijf W’s: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom.

De basistekst van de folder

Nu wordt het tijd om de diepte in te gaan door specifieke details te benoemen. Alinea’s zijn handig om een logische en overzichtelijke indeling te maken. Het is handig om per alinea één onderwerp te behandelen. Eigenlijk zoals in deze tekst.

Afsluiter

Nu je je verhaal gedaan hebt is het belangrijk om ook een dijk van een afsluiter neer te zetten. Daarin verwoord je krachtig wat de belangrijkste redenen is om bij jou klant te worden. Natuurlijk kun je je folder ook afsluiten met een interessante aanbieding of een kortingknaller.

Contactgegevens in folder

Logisch toch? Iedereen wil weten waar hij terecht kan. Besteed daarom zeker ook aandacht aan duidelijke contactinformatie en vermeld ook de website in de folder. Vaak oriënteren lezers zich ook nog op internet voor extra informatie. Zet deze informatie op een logische plaats, daar waar iedereen ze zal verwachten.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com