17 juli 2018

Folder vergroot naamsbekendheid

Folders kennen we allemaal. De meeste mensen denken daarbij aan een actiematig reclamekrantje met een opsomming van alle aanbiedingen. Maar weet je dat je ook heel goed kunt inzetten om je naamsbekendheid te vergroten? Mensen moeten je tenslotte kennen en vertrouwen voordat ze tot koop overgaan. De folder helpt daarbij!

Wil je potentiële klanten verleiden om in jouw winkel een aankoop te doen? Dan moeten ze eerst jouw bedrijf kennen en vertrouwen. Pas als mensen je kennen, kunnen ze overgaan tot aankoop. Een folder is perfect om jouw verhaal te vertellen en extra informatie te geven als aanvulling op de traditionele mediaboodschap in advertenties. Zelfs bij campagnes die alleen bedoeld zijn om bekendheid op te bouwen, zie je een hoge respons en een boost in de verkoopcijfers.

Graag geven we je 7 tips voor je folder.

1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Mensen zijn steeds visueler ingesteld. Lezen doen we zo min mogelijk. Laat daarom je logo duidelijk naar voren komen in je folder. Hoe vaker mensen deze zien, hoe beter ze je onthouden. Vertel daarnaast gelijk wat jouw bedrijf doet en uniek maakt.

2. Val op!

Wekelijks vallen tal van folders in de brievenbus. Val op! Als je afwijkt van de standaard papierformaten of de folder laat stansen in een afwijkende vorm, val je gegarandeerd meer op.

3. Vertel niet alles

Zet je de folder in voor het vergroten van je naamsbekendheid? Dan heb je maar één boodschap. Een enkelzijdige flyer of een dubbelzijdige flyer is dus voldoende. Lezers (jouw potentiële klanten) hebben weinig tijd en geduld. Hou het dus kort en vertel vooral wie je bent en wat jouw bedrijf of merk uniek maakt. Maak duidelijk wat je je doelgroep te bieden hebt.

4. Wees persoonlijk

Zet eventueel op de achterkant van de folder wat meer informatie over je bedrijf, merk of product. Zo maak je de flyer persoonlijker. Kies bijvoorbeeld voor een foto van jouw medewerkers!

5. Zorg voor samenhang

Onderzoek wijst uit dat we verschillende signalen van dezelfde boodschap bij elkaar optellen. Een optimale samenhang tussen folder, promotie in de winkel en sociale media maakt jouw aanbod extra aantrekkelijk. Zorg dat je folder aansluit bij de rest van je campagne en je merk.

6. De kracht van herhaling

Bij naamsbekendheid is het belangrijk dat je meerdere middelen gebruikt en deze ook meerdere keren inzet. Pas na drie tot vier verspreidingen kun je een uitspraak doen over de effectiviteit van een folder. Het is dus verstandiger om vier keer gesegmenteerd 25.000 flyers te verspreiden dan één keer een oplage van 100.000.

7. Waar zit je?

Een klant wil direct zien waar hij terecht kan en wat hij moet doen. Vermeld je contactgegevens en responsmogelijkheden daarom duidelijk op je folder. Ook al gaat het bij naamsbekendheid vergroten misschien niet direct om verkoop, je zult na verspreiding van de folder een toename in de verkoopcijfers zien.

Meer weten?

Wil jij folders inzetten om je naamsbekendheid te vergoten? We delen onze kennis en ervaring graag met jou! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com