22 mei 2019

Folder van ‘Dirk’ scoort het beste

De folder van Dirk is de overall winnaar van de jaarlijkse verkiezing ‘Beste Folder Awards’. Naast deze supermarktketen vielen nog zes andere retailers in de prijzen.

Nederlanders zijn gek op folders, stellen de organisatoren van het jaarlijkse evenement. Dit jaar werd voor het eerst de nieuwe titel ‘Catch the Shopper‘ gebruikt. Eerder deed retailadviesbureau Q&A onderzoek naar het foldergebruik. Daaruit bleek de papieren folder te zorgen voor de meeste aanloop naar fysieke winkels. Verder signaleren de onderzoekers een opkomst van de online folders.

Favoriete folders

In de aanloop naar het evenement beoordeelden ruim 53.000 consumenten hun favoriete folders op punten als ‘aantrekkelijkheid van de folder’, ‘leukste producten’ en ‘leesformaat’. In totaal werden ruim 150.000 stemmen uitgebracht. Folderlezers vinden ‘scherpste aanbiedingen’ het belangrijkste kenmerk. Ze gaven de folders een gemiddeld cijfer van 7,35.

Beste folders

In deze zevende editie van de ‘Beste Folder Awards’ zijn er acht categorieprijzen uitgereikt en één overall award. Dirk heeft met twee categorieprijzen en de overall award, de favoriete folder van de consument.

De winnaars van de ‘Beste Folder Awards’ 2019 zijn:

Categorie Winnaar Cijfer Beste kenmerk folder
Elektronica BCC 7,37 Overzichtelijke folder
Huis, tuin & dier Hubo 7,80 Overzichtelijke folder
Mode en kleding Lucardi 7,49 Aantrekkelijke folder
Persoonlijke verzorging Kruidvat 8,13 Folder met producten die ik wil kopen
Slapen/wonen Leen Bakker 7,40 Leesformaat van folder
Supermarkt/slijterij Dirk 8,42 Folder met scherpste aanbiedingen
Warenhuizen Xenos 7,79 Aantrekkelijke folder
Online Dirk 8,27 Folder met scherpste aanbiedingen

Folders maken?

Wil je meer informatie over het maken en verspreiden van succesvolle folders? Daarover kunnen we je alles vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com