Folder op basis van data

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

17 maart 2020

Folder op basis van data

Met een folder de klantervaring verder optimaliseren. Dat is het doel van Bouwmaat, een groothandel in bouwmaterialen. Het idee erachter is dat bijvoorbeeld een tegelzetter direct op de voorpagina ziet dat zijn favoriete merk tegellijm in de aanbieding is.

Nick Vieberink, manager marketing en e-commerce bij Bouwmaat, vertelde eind vorig jaar al in Twinkle Magazine dat het bedrijf ‘stoere dingen doet met data‘: “Passie voor klanten is een van de kernwaarden van het bedrijf en door middel van data willen wij dit op alle kanalen waarmaken.”

Folder van Bouwmaat

Tijdens het evenement ‘Data Drive Commerce‘ maakte hij duidelijk dat deze omnichannel strategie óók van toepassing is op de folders van het bedrijf. De bouwmarkt willen kijken naar manieren om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij de individuele vakman. Dat geldt zowel voor de verspreiding (wie krijgt de folder en wie niet?) als voor de inhoud.”

Folder met meer conversie

De manager marketing en e-commerce van de groothandel verwacht dat het nog een aantal maanden zal duren voor de gepersonaliseerde folder bij klanten op de deurmat valt. Hij verwacht dat de eerste gepersonaliseerde folders in 2021 verstuurd kunnen worden. De komende tijd benut hij om het adressenbestand te optimaliseren. Dat is nodig omdat de productiekosten per folder hoger zullen zijn. Door het adressenbestand goed tegen het licht te houden, kan de oplage dalen terwijl de conversie zal toenemen.

Gepersonaliseerde folder maken

Wij denken graag mee over het versturen van een gepersonaliseerde folder. Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron