23 november 2021

Folder nog altijd geliefd

De folder is nog altijd geliefd. Onderzoek wijst uit dat Nederlanders de folder nog steeds enorm waarderen als reclamemedium. Zes op de tien Nederlanders neemt wekelijks de folders door. Opvallend is dat het aantal folder lezers in België zelfs nog hoger ligt.

Wie Belgische consumenten vraagt naar hun favoriete medium om reclame te ontvangen, noemen zij de folder het meest vaak. Als consumenten een keuze moesten maken en slechts één favoriet reclamemedium mochten aanduiden, bleef het succes van de folder overeind: 4 op de 10 koos voor de folder als absolute favoriet.

Door to Door Impact Survey

In België blijken mensen folders vooral te gebruiken om te zoeken naar speciale aanbiedingen. Ook wordt naar de folder gegrepen om prijzen te vergelijken of om informatie in te winnen over (nieuwe) producten. Bijna de helft van de respondenten geeft ook aan folders te lezen als manier van ontspanning. Gemiddeld spendeert de Belg per week 18 minuten aan het lezen van folders. Vooral de folders van supermarkten blijken populair als reclamemedium en worden het vaakst gelezen of doorbladerd. Meer dan twee op drie leest graag supermarktfolders. Maar liefst 86% van de Belgen die een boodschappenlijstje maakt, baseert zich op een reclamefolder om het lijstje op te stellen. Folders over mode, doe-het-zelf, tuin en dier, decoratie en meubelen maken de top 5 van meest frequent gelezen folders compleet.

Nationale Kortingsmonitor

In Nederland werd dit najaar de Nationale Kortingsmonitor gepubliceerd. Daaruit blijkt dat veel Nederlanders alert zijn op kortingen, zowel offline als online. De meest gebruikte informatiebronnen zijn papieren folders, websites van winkels en online folders.

Folders maken en verspreiden?

Dat doen wij graag voor je! Weten hoe? Neem dan contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com