15 maart 2022

Folder maken? Gebruik een persona!

Een folder samenstellen vergt het nodige denkwerk. Wat is je boodschap en tot wie richt je je eigenlijk met je folder? Het kan helpen om vooraf een persona te schrijven voor je folder. Een persona is als het ware een ijkpersoon’. Het is een gedetailleerde omschrijving van een gebruiker van jouw product of dienst. Met een persona creëer je een ‘echt’ mens in plaats van een algemene doelgroep. Heb je de persona in beeld dan kun je veel gerichter met je folder aan de slag.

Sommige bedrijven geven de persona zelfs een naam. Je kunt je dan heel goed richten op bijvoorbeeld een Saskia of Jan-Willem. Dit betekent ook dat je ervoor kunt zorgen dat je boodschap precies ast bij degene die hem ontvangt. Je doet gewoon of je tegen Saskia of Jan-Willem praat. Zowel inhoudelijk (kijk naar schrijfstijl en content) als qua vormgeving (kies je voor een eigentijdse of een formele stijl). Dat si belangrijk, want mensen beslissen vaak in een fractie van een seconde of zij je folder wel of niet interessant vinden. Hoe gerichter je ze aanspreekt, hoe groter de kans dat je de juiste toon aanslaat in je folder.

Aan de slag met jouw persona!

Ben je aan de slag gegaan met een persona, dan moet je folder natuurlijk nog vormgegeven, gedrukt en verspreid worden. Daarin zijn wij sterk! We vertellen je daar graag alles over. Je kunt ons bereiken via telefoon: 0113 70 02 02 of e-mail: support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com