30 oktober 2015

Folder mag niet ontbreken in marketingmix

Huis-aan-huisfolders worden nog altijd veel gelezen en zijn populair. Dit blijkt onder andere uit de NOM Folder Monitor 2015. Zo wordt de folder gemiddeld 17 minuten gelezen, zet hij bij 80% aan tot actie en 53% zou de folder zelfs missen.

De papieren folder blijft onder de Nederlanders veruit favoriet. Met een totaalbereik van 12,7 miljoen lezers is de huis-aan-huis folder een krachtig medium, 96% van de Nederlanders leest wel eens een folder.  Dat is in vergelijking met andere media een heel hoog bereik.

Folders verspreiden

Nederlanders lezen de folder niet alleen, ze willen hem echt graag ontvangen. Ruim 53% zou de folder zelfs missen als deze niet meer zou verschijnen. Gemiddeld besteden zij dan ook zo’n 17 minuten per week aan het lezen van folders. En na het lezen van een folder komt meer dan 80% in actie. Folders verspreiden is dus een slimme manier om meer omzet te behalen.

Huis aan huis folders zijn populair

Lezers van folders blijven graag op de hoogte van de aanbiedingen die erin staan. Met effect, want 49% koopt regelmatig een product uit een folder. Daarnaast blijkt ontspanning een belangrijke redenen te zijn om papieren folders te lezen. Ruim de helft (51%) leest ter ontspanning en komt naar aanleiding hiervan in actie. Bijvoorbeeld door regelmatig producten te kopen die in de folder staan (50%) of door bepaalde winkels te bezoeken (46%). De digitale folder wordt vaker gebruikt om producten te vergelijken (34%) en is de entree naar de website (29%). De folder is dus een effectief medium dat zeker niet mag ontbreken in de marketingmix, niet alleen voor retailers maar ook voor ‘e-tailers’.

Kortom:
-96% van de Nederlanders leest wel eens een reclamefolder
-53% van de Nederlanders gaat de folders als niet meer zouden worden verspreid
-de folderlezer besteedt maar liefst 17 minuten aan de folder
-49% koopt regelmatig een product uit een folder

Bron: NOM Folder Monitor 2015, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK in opdracht van DDMA Businessgroep Verspreidingen. 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com