Folder is een effectieve marketingtool

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

4 september 2020

Folder is een effectieve marketingtool

Met de invoering van de Ja/Ja-sticker in een aantal grote gemeenten krijgen alleen de mensen die expliciet toestemming geven nog een folder in de bus. Toch zijn folders nog steeds een effectieve marketingtool, zeker als je slim kijkt naar je verspreidingsplan en de kosten in toom houdt.

Wie de kosten van foldermarketing vergelijkt met digitale marketing, ontdekt dat de de folder bovengemiddeld gunstig scoort. De kosten van digitale marketing zijn hoog en de effectiviteit ervan is vaak twijfelachtig. De kosten van folders daarentegen zijn relatief laag. Daardoor zijn folders gunstig voor de marketingmix.

Verspreidplannen optimaliseren

Natuurlijk zijn er ook op het gebied van folderverspreiding besparingen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een alternatief, goedkoper of nieuwe, scherpere verspreidplannen maken. Retailers die hun bereik optimaliseren door middel van de juiste verspreidplannen én alle kostenfactoren kritisch bekijken, zullen zien dat de folder nog steeds een effectief middel is om klanten naar de winkel te krijgen tegen relatief lage marketingkosten.

Advies

Verspreiden.com werkt dagelijks voor retailers die folders (willen) verspreiden. We denken graag mee over het optimaliseren van verspreidplannen en het reduceren van kosten. Maak eens een afspraak. We praten je graag bij! Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.