27 november 2023

Folder is dé oriëntatiebron voor Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is traditioneel nog steeds hét moment om elkaar te verrassen met surprise, snoepgoed en cadeaus. Meer dan de helft van Nederlanders doet ook dit jaar weer Sinterklaas inkopen. Bij hun zoektocht naar de leukste schoencadeautjes en de beste cadeaus voor pakjesavond vormt de reclamefolder de belangrijkste oriëntatiebron.

DPG Media deed samen met Panel Inzicht onderzoek naar het beslis- en aankoopproces rondom Sinterklaas. Het onderzoek wijst uit dat gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 4 jaar het vaakst inkopen doen voor Sinterklaas. Maar liefst driekwart van deze gezinnen (77%) koopt één of meer Sinterklaas cadeaus. Het percentage gezinnen met kinderen tussen de 5 en 12 jaar wijkt daar met 73% nauwelijks van af. Bijna een derde van de ondervraagden geeft aan meer dan 100 euro uit te zullen geven aan Sinterklaas.

Folder is belangrijk voor Sinterklaas
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de folder belangrijk is voor Sinterklaas. Zo geeft ruim een derde van de Nederlanders aan (36%) dat de reclamefolder een belangrijke oriëntatiebron is voor het vinden van de juiste cadeaus. Van de ondervraagden geeft 29% aan de folder online te lezen en nog eens een kwart (27%) oriënteert zich in de winkel zelf.

Huis aan huis verspreiding
Huis aan huis verspreiding van folders regel je heel eenvoudig via Verspreiden.com.

Bron: DPG Media

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com