6 juni 2016

Folder goed voor helft van de klanten

Wist je dat bijna de helft van alle Nederlanders regelmatig producten koopt die in een folder staan. Een slimme keuze dus om hiervan een graantje mee te pikken. Folders verkopen, zo is het nu eenmaal.

Ruim de helft (60%) van de lezers overweegt bepaalde aankopen te doen na het lezen van een folder. En bijna de helft (46%) koopt zelfs regelmatig producten uit de folders. Zo maar wat overtuigende uitkomsten uit de NOM Folder Monitor 2016.

Folder aanbiedingen

Van mensen uit de hoogste welstandklasse (bruto inkomen hoger dan €39.500) geeft een ruime meerderheid (65%) aan dat de folder ze aanzet om bepaalde aankopen te overwegen. Voor mensen uit de lagere welstandsklassen gaat dit nog veel vaker op.

Digitaal

95 procent van alle Nederlanders leest wel eens een reclamefolder. Dat is bijna iedereen! Daarmee bereikt de folder 12,7 miljoen Nederlanders. De papieren huis-aan-huis verspreide folders bereiken maar liefst 11,1 miljoen mensen. Dat is fors meer dan de digitale folders, die 3,5 miljoen mensen bereiken.

Folder lezers

De onderzoeksresultaten bewijzen eens te meer dat de folder in Nederland geliefd is. De papieren folder wordt door 83 procent van de Nederlanders gelezen. Gemiddeld besteden we meer tijd aan het lezen van papieren folders (17 minuten) dan digitale folders (12 minuten). En de reden waarom we zo graag folders lezen? We blijven Nederlanders, dus in aanbiedingen zijn we altijd geïnteresseerd. Maar dat is niet de enige reden. Een groot deel van ons leest folders ook voor de  ontspanning (44 procent) of om zich te laten verrassen of te inspireren (30 procent). Verder ontvangen Nederlanders een papieren folder bij voorkeur in het weekend of op maandag.

Meer weten over folders en folders verspreiden?

Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com