25 oktober 2017

Flyers verspreiden? Kies voor een originele manier!

Flyers zijn een goedkoop en effectief middel om aandacht te krijgen voor je bedrijf, product of dienst. Je ziet ze om die reden werkelijk overal. We maken regelmatig flyers en ontmoeten tal van ondernemers die kiezen voor een effectieve manier van verspreiden. We geven 5 tips waarmee jouw flyer gegarandeerd zal opvallen.

 

  1. Eerst persoonlijk contact

Flyers worden vaak ingezet als eerste middel om iemand te laten kennismaken met een bedrijf, product of dienst. Ze worden bijvoorbeeld verspreid in een winkelcentrum of huis aan huis in de brievenbus. Een nadeel hierbij is het ontbreken van persoonlijk contact. Natuurlijk, het is erg tijdrovend om met iedereen een persoonlijk gesprek aan te gaan voordat je een flyer geeft. Maar wij zien wel dat mensen er enthousiast van worden. Ga je flyers persoonlijk verspreiden, bedenk dan vooraf goed waar je je doelgroep kunt bereiken. Zet een lach op je gezicht en ratel geen standaard praatje af maar zorg voor een leuk en onderhoudend gesprek. Grote kans dat je flyer met veel meer aandacht gelezen wordt.

  1. Meesturen met bestelling

Ook als je klanten je al kennen, kun je flyers gebruiken om meer van je producten of diensten te promoten. Een goed voorbeeld hiervan is de flyer die je meestuurt met een bestelling of meegeeft bij aankoop. Vooral een flyer met een aantrekkelijke kortingsactie kan effectief zijn. Deze flyer kan namelijk een tweede aankoop stimuleren. Ook leuk, een rebus of puzzel verwerken in je flyer. Zo is de lezer nog langer met jouw flyer in de weer!

 

  1. Flyer als verzamelitem

Heb je veel informatie die je wilt delen met je klanten? Dan is een serie flyers leuk, bijvoorbeeld met recepten van de slager, doe-het-zelf tips van de doe-het-zelf zaak of een stapel flyers bij de schoonheidsspecialiste met verschillende beautytips.

 

  1. Flyer in een bijzondere vorm

Een flyer hoeft natuurlijk van een standaard papierformaat gemaakt te worden. Integendeel, want een origineel formaat valt veel meer op. Kies je voor een flyer in de vorm van een fleshanger of deurhanger, dus met een gat erin, dan kun je deze aan allerlei voorwerpen hangen: flessen, deurkrukken maar ook aan fietsen of het stuur van een auto.

  1. Flyer met spaarkaart

Om jouw flyer te laten opvallen, kun je er een spaarkaart aan toe voegen. Dan kunnen je klanten sparen voor bijvoorbeeld een gratis product of korting op één van je diensten. Hiermee creëer je loyaliteit voor je bedrijf of merk. Terwijl dit vroeger nog een veelgebruikte vorm van promotie was, zie je spaarkaarten tegenwoordig bijna alleen nog maar in supermarkten. Ideaal voor jou dus om op te vallen tussen alle informatieve flyers.

Meer tips voor flyers?

We denken graag met je mee! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com