28 juni 2022

Flyers op campings en vakantieparken

Je kent ze wel: de recepties van campings en vakantieparken. Vaak is daar een wand met allerhande flyers om de vakantiegasten wegwijs te maken in het toeristische aanbod van de streek. Beheer jij een attractie, zwembad, museum, pretpark of een andere toeristische hotspot? Overweeg dan om een flyer te maken. Flyers zijn snel, makkelijk en relatief voordelig te maken en het effect is groot. Met een flyer kom je in beeld bij mensen die op zoek zijn naar een leuke activiteit in de vakantie. Precies jouw doelgroep dus!

Je begrijpt dat het belangrijk is dat jouw flyer opvalt tussen alle andere flyers. Hoe zorg je ervoor dat jouw flyer de juiste mensen bereikt? We delen graag onze tips voor een pakkende flyer.

1. Trek de aandacht

Het doel van je flyer is om vakantiegasten snel te informeren over jouw aanbod. Een duidelijke boodschap die toeristen aanzet tot het lezen van jouw flyer is dus belangrijk. Het vergt wat ‘balanceerwerk’, want je moet net genoeg informatie delen waardoor mensen zo nieuwsgierig worden dat ze jouw flyer pakken en gaan lezen.

2. Schrijf wervend

De tekst op je flyer bepaalt voor een belangrijk deel het succes ervan. Vertel kort en bondig wat er bij jouw te beleven valt en wek nieuwsgierigheid op. Prikkel de lezer en maak duidelijk dat de campinggasten bij jou een unieke ervaring gaan beleven, die hun vakantie onvergetelijk maakt.

3. Goede opmaak

Zorg voor een mooie, aansprekende lay-out. Komt je flyer rommelig over, dan is de kans groot dat deze er niet uitgepikt wordt. Zorg bijvoorbeeld voor een juiste hiërarchie. Zo komt de belangrijke informatie nadrukkelijker naar voren en zal het meer opvallen. Gebruik verder duidelijke, aansprekende grote titels. Denk verder aan het plaatsen van het logo en zorg voor witruimte en de juiste kleuren in lijn met jouw huisstijl.

4. Gebruik aansprekende beelden

Natuurlijk zijn ook afbeeldingen erg belang. Plaatsjes zeggen vaak meer dan woorden. Met afbeeldingen laat je in een oogopslag zien wat er bij jou valt te beleven. Gebruik afbeeldingen van goede kwaliteit, die jouw verhaal op de juiste vertellen. Lachende gezichten, vrolijke kinderen; je snapt dat dat er aantrekkelijk uit ziet! Hierdoor zal je flyer positief opvallen.

Flyers maken?

Flyers maken doen we graag! Weten hoe? Neem dan eens contact met ons op: Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com