14 juni 2022

Flyers en festivals vormen een perfecte combi

Na een paar jaar ‘coronastilte’ breekt nu de tijd van de festivals weer aan. Overal in het land worden festivals georganiseerd. Muziek, cabaret, zang- en dans; er is van alles te beleven. Om je festival te promoten, zijn flyers super handig. En goedkoop! Logisch, een flyer bestaat uit één vel papier en heeft vaak ook maar één duidelijke boodschap. De boodschap op de flyer voor jouw festival is duidelijk: wanneer moet je waar zijn om wie te zien optreden.

Voor de meeste flyers wordt A5 formaat papier gebruikt, dat meestal dubbelzijdig wordt bedrukt. Het doel van een flyer is directe activatie. Met andere woorden: kom naar ons festival! De flyer wordt gebruikt om informatie kort en bondig te delen. Een flyer is een echt wegwerpproduct. Nadat de flyer gelezen is, is het doel bereikt en verdwijnt de flyer meestal in de prullenbak.

Flyer maken

De inhoud van een flyer is eenvoudig. De lezer moet direct antwoord krijgen op de bekende W-vragen: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Natuurlijk is het belangrijk om daarnaast aandacht te besteden aan de vormgeving. Als je het goed doet, is de vormgeving in lijn met de aard van het festival. Zo weet je zeker dat je direct de juiste doelgroep aanspreekt.

Flyers voor je festival verspreiden

Deel je flyers uit op plaatsen waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld op parkeerplaatsen (achter de ruitenwisser) of bij stations tijdens de ochtend- en avondspits, op het strand, op de markt of in een winkelstraat. Er zijn bedrijven die hiervoor speciale promotieteams hebben, maar je kunt natuurlijk zelf ook wat mensen mobiliseren om je flyers te verspreiden.

Meer weten over flyers voor je festival?

Wil je meer informatie over het drukken en verspreiden van flyers voor je festival? Neem dan contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com