1 juni 2017

Flyeren voor foodtruckfestival of braderie

Flyeren voor een foodtruck festival, braderie of zomermarkt is effectief. Zéker als onderdeel van een uitgebreidere marketingstrategie. Er zijn echter een aantal dingen waarop je moet letten.


Flyers uittesten

Een flyeractie voor je evenement dient goed doordacht te gebeuren. Het is slim om niet al te veel geld uit te geven aan een groot aantal flyers. Je kunt beter eerst een klein aantal flyers laten maken en het resultaat afwachten. Zorg ook dat je flyers bij de juiste doelgroep terechtkomen. Als je een foodtruckfestival organiseert voor jongeren, ga je niet flyeren in een wijk waar veel senioren wonen.

Speciaal evenement

Een flyercampagne is bijzonder geschikt voor een evenement. Benadruk waarom jouw evenement een bezoek waard is en biedt eventueel een gratis consumptie of product aan.

Duidelijke call-to-action

‘Call-to-action’ is een veelgebruikte marketingterm die wordt gebruikt voor alle directe oproepen om een potentiële bezoekers aan te sporen om te komen. Een bekend voorbeeld van een call-to-action binnen de online marketing is een felgekleurde knop op een website met de tekst ‘Bestel nu’. Maar ook voor een flyer is het belangrijk dat er een duidelijke call-to-action is. Verwijs op de folder naar je website of beter nog naar een speciale landingspagina of facebook pagina voor je evenement. Op deze pagina is alle informatie over je evenement te vinden.

Flyer met professionele uitstraling

Schakel voor de vormgeving en de teksten op de flyer een professional in. Het is belangrijk dat de folder een professionele uitstraling heeft die perfect is afgestemd op de sfeer en uitstraling van jouw foodtruckfestival, braderie of zomermarkt. De flyer moet je doelgroep meteen aanspreken. Zorg ervoor dat de boodschap in één oogopslag duidelijk is. Mensen nemen over het algemeen niet de tijd om lange teksten op een flyer te lezen.

Starten met flyeren

Wil je een flyer voor jouw evenement? Wij helpen je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com