Flyer zet je restaurant op de kaart

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

8 november 2018

Flyer zet je restaurant op de kaart

Het gebruik van flyers om je restaurant te promoten is een geweldig idee, maar niet alle flyers kunnen je boodschap overbrengen. Om een effectieve flyer te maken, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Allereerst moet je weten hoe je je onderscheidt. Dan moet je weten welke smaak je aanspreekt.

Graag zetten we wat tips op een rijtje zodat je een overtuigende en uitnodigende flyer voor je restaurant kunt maken.

Formaat

Een goed formaat voor de flyer van jouw restaurant is A4. Een A5 folder kan ook goed werken. Vooral als je van plan bent om de flyer als kortingsbon te gebruiken.

Juiste afbeeldingen

De afbeeldingen die je kiest, zijn bepalend voor de flyer. Houd de grafische kant van de flyer eenvoudig. Op de flyer hoeft niet het hele menu te staan, maar genoeg om bij de lezer het water in de mond te laten lopen. Kortom, laat die sappige steakfoto de lezer overtuigen!

Benadruk je sterke punten

Mensen willen weten wat je hen aanbiedt. Een korting? Een speciaal menu op bepaalde dagen van de week? Zijn het uitstekende ingredi├źnten van lokale producenten? Zijn het authentieke, exotische maaltijden? Is het voedsel voor een niche, zoals veganisten of mensen die om gezondheidsredenen een speciaal dieet volgen? Is het al deze dingen samen? Zorg dat je lezers dit direct weten.

Voeg belangrijke info toe

Hoe kunnen geïnteresseerden je vinden? Waar is je restaurant? Heb je een telefoonnummer, een website of e-mail waar gasten contact met je kunnen opnemen als ze een reservering willen maken? Heb je een Facebook- of Twitter-profiel om gasten dagelijks op de hoogte te houden van speciale aanbiedingen? Zorg dat dit allemaal duidelijk op je flyer staat.

Een geweldige lay-out

Als de opmaak van de flyer niet goed is, zullen mensen het niet snel lezen. Je moet de lezer als het ware begeleiden en dat doe je met een goede lay-out. Zorg ervoor dat de beelden dominant zijn door ze een centrale plaats te geven. Breng de belangrijkste informatie naar de voorgrond en maak het groot en aantrekkelijk. Wees niet te veelomvattend. Er blijven slechts enkele woorden hangen, dus maak deze zo relevant mogelijk.

Meer weten?

Het is niet moeilijk om mensen te verleiden met mooie fotografie van lekkere gerechten, maar uiteindelijk gaat het erom dat je de verwachtingen van je gasten overtreft. Kijk voor de aardigheid eens hoe andere restaurants hun gasten benaderden en sta open om van hun sterke en zwakke punten te leren. Wij denken graag met je mee! Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.