Flyer opening museum

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

16 juni 2020

Flyer opening museum

Maak een flyer en kondig het breed aan: de musea gaan weer open! Ook voor jouw museum wérkt een flyer. Verspreid deze niet alleen huis aan huis, maar denk ook serieus na over andere locaties waar je jouw doelgroep kunt bereiken! Kortom, zorg ook voor flyers bij hotels, andere culturele instellingen en bijvoorbeeld in de wachtkamers van huisartsen en tandartsen.

Eén van de vele coronamaatregelen was de sluiting van de musea. Inmiddels gaan musea geleidelijk aan opnieuw open. Een flyer is dé manier op te laten weten dat je museum open is. De flyer kun je bovendien uitstekend gebruiken om te wijzen op de geldende hygiënemaatregelen, (tijdelijke) exposities in het museum en de mogelijkheden die het museumcafé of de museumshop bieden. Kortom, maak in je flyer duidelijk wat de bezoeker mag verwachten en wat jij verwacht van de mensen die op bezoek komen.

Ontwerp museum flyer

Flyers moeten snel en makkelijk te lezen zijn. Hou de boodschap daarom kort en helder. En zorg ervoor dat je de ‘tone of voice’ afstemt op je doelgroep. Lezers bepalen immers binnen een paar seconden of ze je flyer interessant vinden. Binnen die tijd scannen ze de beeldbepalende elementen op de flyer: de titel of kop, de tussenkopjes, de foto´s of illustraties inclusief de bijschriften, de streamers, het logo en de pay-off. Het is daarom belangrijk om aandacht aan deze onderdelen te besteden. Zorg ervoor dat tekst en beeld aantrekkelijk en wervend zijn.

Flyers verspreiden

Je kunt flyers huis aan huis laten verspreiden, bijvoorbeeld op basis van postcodegebied. Naast de postbode kun je ook kiezen voor bezorging met het huis aan huisblad. Een ander idee is om flyers uit te delen op plaatsen waar veel mensen uit jouw doelgroep komen. Neem eens contact met ons op. We delen onze ideeën graag met je! Neem daarom contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.