19 maart 2018

Flyer maken? Volg ons advies!

Een aansprekende flyer maken, is nog niet zo eenvoudig. Je moet bij het maken van de flyer namelijk de beoogde ontvanger in je achterhoofd houden. Die bepaalt namelijk in één oogopslag of hij de flyer leest of niet. We geven je 6 tips voor het maken van je flyer. Zo speel je optimaal op de nieuwsgierigheid van de ontvanger in.

 

Flyer tip 1: Bepaal het doel van je flyer

Bepaal vooraf wat je wilt bereiken met je flyer. Moeten mensen ergens heen? Geef dan duidelijk de adresgegevens. Wil je dat iemand gegevens achterlaat? Zorg dan voor een trigger zodat de ontvanger dit ook daadwerkelijk doet. Wil je mensen informeren? Maak dan meteen duidelijk dat je unieke informatie weggeeft.

Flyer tip 2: Zorg voor een goed ontwerp

Een goed ontwerp van je flyer zorgt voor een groot effect. Dat betekent dat je met andere programma’s moet werken dan Word of Powerpoint. Kies voor Adobe InDesign of Illustrator. Heb je dat niet? Schakel dan een vormgever in. Een goede vormgever maakt een ontwerp dat staat en daarmee doet de flyer wat je beoogt.

Flyer tip 3: Foto’s geven je flyer een boost

Gebruik goede en het liefst echte foto’s. Van je product of een van je mensen. Geen stockfoto’s dus van mensen die bijna onecht overkomen.

Flyer tip 4: Maak je flyer teksten kort en krachtig

Kies voor korte kopteksten. Deze trekken de aandacht en verleiden de ontvanger om verder te lezen. Maak je tekst actief. De zin ‘Je bent welkom’ is bijvoorbeeld veel aantrekkelijker dan ‘Er wordt op je gerekend’.

Flyer tip 5: Zorg voor ruimte in je design

Prop je flyer niet vol met tekst en foto’s. Een beetje lucht en ruimte versterkt de aantrekkelijkheid en leesbaarheid.

Flyer tip 6: Kies het formaat en de juiste papiersoort

Het formaat is belangrijk voor een flyer. Als je deze op straat uitdeelt, is A6 een handig formaat. Qua papiersoort is het belangrijk dat je een soort kiest dat bij de uitstraling van jouw bedrijf hoort. Een schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld zal voor ander papier kiezen dan een natuurwinkel.

Meer weten over flyers?

Verspreiden.com kan jouw flyer vormgeven en drukken. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com