29 mei 2017

Een flyer, een folder of liever een brochure?

Flyers, folders, brochures. In de volksmond worden ze regelmatig door elkaar gebruikt. Toch zijn er verschillen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Een flyer (ook leaflet of strooifolder genoemd) is een ongevouwen en bedrukt vel papier. Het papier is vaak een handzaam formaat, zodat het makkelijk kan uitgedeeld worden. Een veel gebruikt formaat is A4 of kleiner. Een flyer kan aan beide zijden bedrukt zijn, maar er zijn ook flyers die maar aan één kant bedrukt zijn.

Folder is gevouwen

Een folder is eigenlijk een gevouwen flyer. Denk maar aan het Engelse werkwoord to fold. Een folder kan één of meerdere keren gevouwen worden en kan aan beide zijden bedrukt worden.

Brochure met meerdere pagina’s

Een brochure wordt gemaakt met meerdere bedrukte vellen papier. Deze worden samengevoegd en op een bepaalde manier gebonden, bijvoorbeeld met behulp van nieten. Een brochure bestaat dus altijd uit méérdere pagina’s en minimaal acht.

Reclame maken

Flyers, folders of brochures zijn stuk voor stuk uitstekende marketingmiddelen. Een flyer is goedkoop en om die reden ideaal om uit te delen, bijvoorbeeld voor open dagen, braderieën of een grootste uitverkoop. Folders bieden de mogelijkheid om je producten en diensten overzichtelijk weer te geven. Met een brochure kun je dat zelfs nog uitgebreider doen. Waar je voor kiest, is natuurlijk afhankelijk van jouw specifieke doelstellingen, je doelgroep en je producten/diensten.
Ook speelt budget een belangrijke rol bij de keuze voor een flyer, folder of brochure.

Kiezen uit marketingmiddelen

Weet je niet of je moet kiezen voor een flyer, folder of brochure? Dan denken we graag met je mee. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com