Een glansrol voor drukwerk

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

19 maart 2019

Een glansrol voor drukwerk

Drukwerk blijft geliefd. Op de website van Werktrends vind je een aantal ontwikkelingen die deze stelling onderbouwen. Volgens de website leiden veranderingen in de regelgeving, innovaties en de bundeling van verschillende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en augmented reality (AR), ertoe dat drukwerk zelfs een glansrol kan vervullen.

In het onlangs uitgevoerde Global Print 2025-onderzoek staan interessante cijfers: 64% van de bevraagde organisaties is ervan overtuigd dat drukwerk ook in 2025 nog belangrijk zal zijn. Toch hebben marketeers nog steeds een verkeerd beeld van drukwerk. Uit onderzoek blijkt dat kranten, tijdschriften en direct mail wat rendement betreft redelijk goed scoren. In de ranglijst met  alle mediakanalen staan deze gedrukte media op respectievelijk de derde, vierde en zesde plaats. Wie marketeers echter naar deze ranking vraagt, ontdekt dat zij schatten dat kranten en direct mail op plaats zeven staan en tijdschriften zelfs op plaats tien. Het is dus interessant om dit misverstand weg te nemen:

  1. Direct mail en AVG

Toen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd, was al snel duidelijk dat e-mail het onderspit zou delven ten gunste van de direct mail. Logisch. Voor direct mail heb je geen toestemming nodig. Hierdoor kan een direct-mailcampagne daadwerkelijke interesse bij de ontvanger aanwakkeren.

  1. Zakelijke groei

Uit het CMO-onderzoek van Dentsu Aegis uit 2018 blijkt dat Europese marketeers de druk voelen om a) steeds meer groei te behalen, b) merken krachtig aan te sturen en c) een betere algehele klantervaring te bieden. Dat treft! Drukwerk is namelijk voor al deze doelen hét medium bij uitstek.

  1. Digitalisering

De wens om overtuigende campagnes op te stellen, leidt tot een versterking van digitaal drukwerk binnen de multichannelmarkt. De kosteneffectiviteit en kwaliteit doen niet onder voor die van offsetdrukwerk. Daarnaast kun je personalisatie aangrijpen om doelgericht campagne te voeren.

  1. Het zintuiglijke aspect

Voor bedrijven en marketingbureaus die creatieve en gedenkwaardige campagnes willen opstellen, is drukwerk ronduit onmisbaar. Je kunt drukwerk verrijken met een zintuiglijk element, bijvoorbeeld door speciale papiersoorten met textuur te gebruiken.

Meer weten over drukwerk?

Verspreiden.com is sterk in het ontwerpen, drukken en verspreiden van drukwerk. We adviseren je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron: Werktrends