31 maart 2016

Een folder met de juiste vouw

Folders zijn overal. In je eigen brievenbus, maar ook in de wachtkamer, de supermarkt en de sportschool. Om die reden strijdt een folder altijd om de aandacht van de lezer. Wil je de lezer bereiken, dan moet je folder opvallen. Dat kan door te kiezen voor de juiste vorm en de juiste vouwwijze.

Opvallen met je folder bereik je onder andere door de juiste vorm te gebruiken, maar ook door de beste vouwwijze te kiezen. Het begint natuurlijk met de boodschap in je folder. Deze moet perfect passen op de beschikbare ruimte. Zoek een geschikt formaat en maak vervolgens een keuze uit verschillende vouwwijzen zoals een enkele vouw, een wikkelvouw, een luikvouw. Wil je dan nóg eens extra opvallen, ga dan voor een verrassende vorm. Bijvoorbeeld heel groot of heel klein, vierkant, rond of in een geheel nieuwe vorm. Realiseer je daarbij dat hoe aparter de vorm, hoe duurder de folder wordt om te drukken. Wat ook niet voor al te afwijkende folders pleit, is dat de meeste promotierekken alleen ruimte hebben voor staande folders in A5 of A6 formaat. Dat kun je natuurlijk omzeilen door je folders huis aan huis te verspreiden. Reken maar dat jouw folder opvalt in de brievenbus.

Folders vouwen

Graag zetten we de meest voorkomende folder vouwen voor je op een rijtje.

Folder met enkele vouw

Deze vouwwijze komt het meeste voor. De folder wordt 1x in het midden gevouwen. De folder is dan 4-zijdig. Dit betekent dat je op 4 zijden plaats hebt voor tekst en/of afbeeldingen.

Folder met wikkelvouw

Een andere veelgebruikte vouw is de wikkelvouw. Deze folder is 6-zijdig. De twee buitenste flappen worden naar binnen gevouwen. Bij deze vouwwijze zijn de flappen niet allemaal even groot.

Folder met luikvouw

Bij een luikvouw worden de linker- en rechterzijdes naar binnen gevouwen, alsof het luikjes zijn. Het verschil met de wikkelvouw is dat de flappen elkaar in het midden niet overlappen. Net als de wikkelvouw heeft ook deze folder 6 zijdes voor tekst en beeld.

Folder met kruisvouw

Bij een kruisvouw wordt de folder twee keer gevouwen, waarvan 1x kruislings. Deze manier van vouwen zie je ook veel bij posters.

Folder met zigzagvouw

De naam zegt het al: de flappen worden in tegengestelde richting gevouwen, als het ware als een harmonica. De verschillende delen van de folder zijn bij deze vouwwijze allemaal even groot.

Folders en folderverspreiding

Meer weten over folders en folderverspreiding? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com