Een brochure met u of jij?

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

16 september 2020

Een brochure met u of jij?

Veel ondernemers weten niet hoe zij de lezers van een brochure of folder het beste kunnen aanspreken. Logisch, de keuze voor u of jij is afhankelijk van meerdere factoren. Iedere situatie is uniek.

‘Wij helpen u graag’ of ‘Wij helpen je graag’. Valt het je op hoe één woordje de toon van de zin verandert? Laat staan van een complete brochure.

U-gebruik

In de meeste organisaties wordt nog regelmatig ‘u’ gebruikt. Op de website, in advertentie en in contact met de klanten. Door (potentiële) klanten met u aan te spreken, klink je automatisch wat zakelijker en professioneler. Daarnaast getuigt het van respect: jouw klant is koning. Je vindt deze aanspreekvorm dan ook vaak in winkels en webshops terug. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan. Zo kan deze manier van communiceren soms kil en afstandelijk overkomen.

Je-gebruik

Steeds meer bedrijven kiezen voor je-gebruik. Door klanten op deze manier aan te spreken, verklein je de afstand tot elkaar. Dat schept een band. Veel mensen vinden deze manier van communiceren dan ook prettig. Het kan echter ook irritatie opwekken. Dit gebeurt vaak bij de oudere generaties of wanneer de joviale houding niet bij het bedrijf past. Denk bijvoorbeeld aan banken of verzekeraars.

Brochure maken?

Eén ding is zeker: het gebruik van zowel jij als u kent voor- en nadelen. Het is aan jou om te bepalen welke aanspreekvorm het beste bij jouw bedrijf past. Ben je eenmaal zo ver, dan drukken en verspreiden we jouw brochure graag. En natuurlijk denken we bij alle facetten graag met je (of u) mee! Bel daarom vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.