28 september 2022

Een beurs? Maak een folder!

Het najaar is het seizoen dat er weer tal van B to B beurzen en zakelijke events worden georganiseerd. Een mooie stand is daarbij belangrijk, maar zorg ook dat je de bezoekers van jouw stand een mooie folder kunt meegeven. Echt geïnteresseerde bezoekers nemen deze ongetwijfeld later nog eens door. Vergeet er niet jouw visitekaartje bij te doen, zodat ze direct persoonlijk met jou contact kunnen opnemen.

Om een goede folder voor een beurs te maken delen we graag 5 aandachtspunten.

1. Wat is het doel van je folder

Wie en wat wil je met je folder bereiken de folder. Wat wil je vertellen met je folder. Wil je de lezer laten kennismaken met je bedrijf of heb je een speciale beurs-aanbieding die je in je folder wilt presenteren?  Zorg dat het doel duidelijk naar voren komt en geef dit kort en krachtig weer.

2. Natuurlijk: gebruik je huisstijl

Jouw huisstijl heb je niet voor niets: het zorgt voor herkenbaarheid! Zorg dat het logo duidelijk zichtbaar is en pas daar de achtergrond- en lettertypekleur op aan.

3. Duidelijke content

De inhoud van de folder moet duidelijk zijn, de lezer moet zich aangesproken voelen en de stijl moet bij hem passen. De inhoud moet pakkend genoeg zijn om door te lezen. Gebruik een duidelijke call to action en vergeet de contactgegevens niet!

4. Afbeeldingen

Afbeeldingen maken je folder aantrekkelijker. Een afbeelding spreekt voor zichzelf en kan een hoge toegevoegde waarde hebben voor de tekst. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld de tekst verduidelijken maar ook de ontvanger verleiden om de folder te lezen.

5. Kleurgebruik

Aandacht voor het juiste kleurgebruik is belangrijk. Zo bepalen de  achtergrond- en tekstkleur de leesbaarheid. Ook kun je met de folderkleur een bepaalde doelgroep wel of niet aantrekken. Voor jongeren bijvoorbeeld is een felle kleur aantrekkelijk, terwijl een beursfolder met informatieve tekst beste wat  neutraler van kleur mag zijn.

Beursfolder maken?

Wij helpen je graag! Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com